Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovo 11-oji Šilutėje

Publikuota: 2018 kovo 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

M. Urmuleivičiui (kairėje) įteikta 'Sidabrinės nendrės' premija, V. Jovaišai suteiktas Šilutės garbės piliečio vardas. (Šilutės r. savivaldybės nuotr.)M. Urmuleivičiui (kairėje) įteikta 'Sidabrinės nendrės' premija, V. Jovaišai suteiktas Šilutės garbės piliečio vardas. (Šilutės r. savivaldybės nuotr.)

Šilutiškiai kovo – 11-osios dienos rytą pradėjo Šv. Kryžiaus parapijos katalikų bažnyčioje, kurioje laikė pamaldas už Lietuvą.

Po pietų, 14 val., į Šilutės kultūros ir pramogų centrą miestiečiai rinkosi pažiūrėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos skirto renginio, kurio pradžioje kartu su mišriu kameriniu choru „Vox Libri“ buvo sugiedota Tautiška giesmė.

Iškilmėse už profesinę ir visuomeninę veiklą, ypatingus nuopelnus Šilutės miestui Garbės piliečio vardas buvo suteiktas Vytautui Jovaišai. Nominantas žinomas kaip buvęs ilgametis Šilutės vaikų muzikos mokyklos direktorius, Šilutės rajono dainų švenčių organizatorius ir vyriausiasis dirigentas, Šilutės politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) mišraus choro „Pamario aidas“, kuriam 2010 m. įteikta „Sidabrinės nendrės“ premija, vadovas ir dirigentas, pilietinių patriotinių dainų chorams ir vokaliniams ansambliams autorius, Lietuvos laisvės kovų dalyvis, nusipelnęs pedagogas, kultūros veikėjas, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) Šilutės filialo valdybos narys.

„Sidabrinės nendrės“ apdovanojimas už reikšmingus nuopelnus Šilutės kraštui, Lietuvos sportui, už išugdytas kelias kartas jaunų žmonių, atsidavusių kūno kultūrai, sportui, įteiktas Medardui Urmulevičiui. Tai vienas žinomiausių, didelę patirtį turinčių Šilutės sporto mokyklos trenerių, Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokytojas-metodininkas, savo ir auklėtinių pasiekimais garsinančių Šilutės kraštą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Treneris bendradarbiauja ir padeda sudarant respublikinių, apskrities, rajono varžybų kalendorius, programas. Kūno kultūros ir sporto komitetui, sporto metodikos kabinetui yra paruošęs metodinę medžiagą „Iš darbo patirties šuolio į aukštį rungtyje“ (1974 m.). Taip pat teikia metodinę pagalbą krepšinio, stalo teniso ir lengvosios atletikos sporto šakų atstovams.

Šių metų laureatai dėkojo savo šeimoms, auklėtiniams, žmonėms, kurie teikė jų kandidatūras. Plojimais ir šūksniais buvo vainikuoti Medardo Urmulevičiaus žodžiai „Mes daug geriau gyvensime, jei kiekvienas sąžiningai dirbsime savo darbą“.

Renginio šventinę nuotaiką padėjo sukurti Šilutės meno mokyklos fanfarinis pučiamųjų orkestras „Pamarys“, choreografijos grupė „Pamarietė“, mišrus kamerinis choras „Vox Libri“, neformalaus vaikų švietimo jaunimo muzikos grupė „Prieskonis“.

Parengta pagal Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Rašyti komentarą