Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aistros dėl medžių, arba Ko norėti iš renginių vedėjo, jei net valdžios vyrams-moterims neaišku, kas ir kaip – E. Vitkauskas

Publikuota: 2018 vasario 19 Kategorija: Nuo'monės

Jau kurį laiką tvinstančią Rusnę kankina dar viena „nelaimė“ – ne juokais įsiplieskė aistros dėl medžių likimo numatomame rekonstruoti kelyje Šilutė – Rusnė.

Salos seniūnei pasirodė, kad kibirkštį įplieskė šilutiškio kraštovaizdžio architekto raštiškas pasiūlymas projektuotojams (pastarieji patys garsiai kvietė visuomenę viešai svarstyti ir dalintis mintimis, teikti pasiūlymus raštu) dėl galimybės atsodinti projektinių pasiūlymų brėžiniuose numatytus išpjauti visus kelio alėją sudarančius medžius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasiūlyme buvo paaiškinta, kokiu aplinkos ministro įsakymu patvirtintas Nemuno deltos regioninio parko tvarkymo planas, kuriame numatyta išsaugoti vertingus unikalius gamtinius ir kraštovaizdžio elementus, t.y. saugoti ir atnaujinti medžių juostas palei kelius – būdingą kraštovaizdžio elementą.

Šių metų sausio 17 dieną per projekto pristatymą Rusnėje man pačiam teko su kelio ir estakados projektuotojais, statytojais ir užsakovais kalbėtis apie galimybę atsodinti medžius. Po standartinių pasvarstymų, kad medžiai šalia kelio nėra saugu ir kad nėra kur jų atsodinti, jie bent jau žodžiu neprieštaravo, kad 50 proc. medelių galėtų būti atsodinti (pabrėžiu – atsodinti!) už metalinio užtvaro, kuriuo numatytas atskirti dviračių taką nuo važiuojamosios dalies, toje pačioje šlaito vietoje, kaip ir buvo. Man atrodė, kad projekte trūko tik vieno panašaus sakinio: numatyta išsaugoti medžių juostą, atsodinant medžius ir atsižvelgiant į krašto keliui taikomus saugumo reikalavimus.

Ir VISKAS. Tokia formuluotė būtų tikusi ir VSTT, ir rangovams nebrangtų projektas.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba dar sausio 2 d. gavusi projektuotojų, užsakovų ir rangovų prašymą projekto derinimui, pritarimą davė tik estakadai, o kelio ruožo projekto dalyje pažymėjo, kad medžių juosta palei kelią saugotina ir būtina atnaujinti.

Nuo čia prasidėjo provincijos folkloras: visų gerbiama ir nuoširdžiai salos gyventojų interesams atstovaujanti seniūnė staiga tapo kovingai nusiteikusia eiline moteriške, nepaisančia, kur (regioniniame parke) gyvena, greitai vietoje surado kaltininkus ir nupuolusi į ekstremalių situacijų komisijos posėdį išrėžė ugningą kalbą, kaip ilgai visa Rusnė ir jos mylimi žmonės kentė potvynius ir dabar jau mums stato kelią ir estakadą, bet „kažkam suskaudo širdį ir asmenys, kuriems viskas trukdo, neįvardinsiu pavardžių, mes juos šilutiškiai, rusniškiai žinome…”

Tačiau istorija tuo nesibaigė. Seniūnės tulžingumą ant išgalvotų priešų pamatęs renginių vedėjas nusprendė, kad jo buvusi kabelinė, o dabar, berods, internetinė ar kokia ten televizija mažai žiūrima, ir nutarė įpilti alyvos į ugnį. Mokėdamas ir pats klausimą užduoti, ir čia pat už pašnekovą sau atsakyti, Marius jam būdinga vingria maniera (to iš jo neatimsi…) pažėrė krūvas įžeidžiančių epitetų keletui Šilutės architektų, inteligentų, piliečių šeimų, Šilutės gražinimo draugijai. Iš Mariaus lūpų liejosi: „pseudopatriotai, krašto kenkėjai, skundais stabdo projektą, juos išvilkti į dienos šviesą, jų veikla – kenkimas kraštui, jūs praleidote progą patylėti, užsiauginę angeliukų sparnus. Jie nėra šio krašto žmonės“.

Jam pavyko pasinaudoti pašnekovės emocijomis, tad Dalia pritariamai klausėsi Mariaus liežuvavimo viražų ir prisiminė, kaip jokių projektų nelaimėjusi gražinimo draugija, jos architektai nurodinėja –ne taip darote, nežinote, kaip daryti… Ir šiaip ji „norėsianti, kaip tie asmenys su dviračiais ar pėsčiomis atvažiuos į mūsų salą, tada aš pažiūrėsiu…“

Laidos metu operatorius rodė, kaip įpykusi Dalia su strypu krapšto išpuvusius medžius, kurių jau joks įstatymas ir jokie žalieji nesaugo.

Įkvėpimo pagauta seniūnė dar sugalvojo ir savo, ir nesavo žemėse pasodinti tūkstančius medelių. Reikėtų suprasti, kad „užsikištų“ tie medžių saugotojai, nesuprasdama, kad įstatymas saugo ne konkrečius medžius, bet medžių alėją, jos gyvavimą pakelėje. O medžius jau kadaise reikėjo keisti naujais…

Labai gaila, bet komedijos scena perėjo į socialinius tinklus. Po Dalios pasirodymų eteryje dauguma rusniškių liko giliai įsitikinę Mariaus ir seniūnės tiesa, neapykantą ir grasinimus liejo ant (ne)įvardintų „kenkėjų žaliųjų“ (komentarų kalba netaisyta):

Paulius P.: „Nu va, didvyriai ivardinti, neduok Dieve užtruks projektas del jusu medeliu…ne vieta čia jums. Su nekantrumu laukiu to dienos, kai lazda apsisuks antru galu, gerbiamieji, maza nepasirodys:0 Dalia Drobniene nenustoju Jumis zavetis, taip toliau.

Monika P.: Tegul tie didvyriai …tegul atvažiuoja y Rusne! Aš juos sutiksiu…Medukas ne vienas akyse blykstels..

Ona S.: su žaibais

Paulius P.: Tai kad vienas gyvena pas mus

Monika P.: Vienas neydomu. Reikia visu ant karto

Paulius P.: Sunku i visus pataikyti iš karto, o medziu ant kelio daug. Papuve užteks visiems.

Monika P.: Bus lengva kai prie sienos išrikiuosi.

Voitech D.: įvardyti patriotus reikia , nes , neduok dieve, mes nežinodami jiems ką nors gero palinkėsim, ir aš jiems savo vienos rankos nepaduosiu.

Laima L: Tikrai reikti ivardyti tuos kurie apsimeta gerais kad zinotume kieno sypsena veide dirbtina ir su ja nezinia kokios mintys galvoje

Raimundas Z: Pasakyk to ožio kordinates.

Gal pagautas seniūnės „entuziazmo“ nepaisyti įstatymų ir nesuprasdamas, kas ką saugo, savivaldybės meras taip pat ištrimitavo, kad nepaisys įstatymo ir išpjaus medžius?

Būtų gerai, kad tai ir būtų Rusnės ir jos apylinkių „spektaklio“ pabaiga. Žinoma, geriausia, kad šios istorijos išvis nebūtų buvę. Kad jos herojai būtų laiku atsiminę, kad demokratinėje, teisinėje visuomenėje žmonės turi teisę reikšti nuomonę. O mano nuomonė buvo ir liko tokia:
kelias Šilutė –Rusnė nutiestas ir medžiais apsodintas 1872 metais, taigi jiems jau 145 metai, nuo 2014 metų jų, tiksliau, medžių alėjos buvimą šalia kelio nuo Griniaus tilto iki Rusnės saugo įstatymas. Ir aš manau, kad naujas, saugus kelias su dviračių taku bei greta atsodinta medžių alėja dar keletą šimtų metų puoštų mūsų kraštą.

Edvardas Vitkauskas

33 skaitytojų komentarai
Def 2018 vasario 19d., 15:4484.15.181.121

Jau savivaldybės administracija aiškiai pasakė, kad medžiai yra išpuvę ir kelia pavojų eismo saugumui, bus nedelsiant išpjauti. Kas jums dar neaišku?! Ir joks įstatymas jų nesaugo…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Kelias į namus 2018 vasario 19d., 18:415.20.107.167

Čia turbūt tas atvejis kai pasak liaudies priežodį “ir D…… aišku”.
Visi kiti, manau, įgalūs suvokti, kad daina ši apie supratimą, kad:
kai poplūdį kelia gandonešis nedera baugintis ir bauginti,
nepaisant administracinio raginimo reikia liautis pjautis,
laikas ne kirsti pjauti laužti žaloti rietis ir viešai prievartauti,
verta gera valia palikimą atsodinti idant išvykęs kelią namo surastų,
rastų kad ir prie vandens smagiau kūrti, nei kūrenti inkvizicijos laužą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškė 2018 vasario 19d., 18:5978.57.211.246

Tai jei įstatymas nesaugo, ko audrintis ir piktintis. Juk kalbama apie įstatymų paisymą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškė 2018 vasario 19d., 16:2278.57.211.246

Dėkui autoriui. Malonu, kad yra dar nebailių žmonių, nebijančių turėti ir reikšti savo nuomonę. Gandų Lietuva, gandų Šilutė…

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Def 2018 vasario 19d., 17:3184.15.181.121

Ne gandai, o medžiai ant Rusnės kelio yra išpuvę, ar jūs tokį dalyką bent kiek suprantate? Aš matau, kad kad jums faktai per ausis praeina. Manau, kad mes nebeužilgo sulauksim teisėto Šilutės savivaldybės sprendimo – nupjauti išpuvusius medžius, keliančius grėsmę eismo saugumui. O Šilutės savivaldybė teismuose pasieks pergalę, kaip kad buvo ir su Mingės kaimo medžiais, kai buvo įrengiamas uostas.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Def 2018 vasario 19d., 17:3884.15.181.121

Išpjauti išpjaus, ir tavo propagandos bei nuomonė čia niekam neįdomi.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

dar vienas 2018 vasario 19d., 18:1478.60.133.157

o tu Edvardai paklausk Drobnienes, kai mazuju laivu uosta , salia jos trobos , uz 6 mln litu state, ko ji tada nesukavo ir su pagaliu pylimais nelakste, akiu niekam nedraske? Panosej prieplauka uz valdiskus pinigus, ar geriau bereikia kaimo turizmo sodyba turinciai seniunei, tik nei vieno laivo jame deja nebuna.
O Silutei reikia baseino, reikia plaukimo sekcijos vaikams, naujo kulturos centro, kuris butu miestelenams laisvalaikio praleidimo vieta, o astakada palauks arba tegu specialistai iesko kitu sprendimu, kas deja net nebuvo bandyta daryti ar net diskutuoti kovai su gamta. Per didelis demesys keliems simtams vietiniu: 6 mln. litu . i uosto pelke jau ismesta, tai dar 10 mln eur. norit ismesti!!! Pasukausit ir nurimsit. Ar ne taip Deniusai? Prisiimk kalte, kad tu seniunaudamas i siukslyna Rusne pavertei, tad vargu, ar ta tavo viena ranka yra uz ka paspausti?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Kristina Mudinaitė 2018 vasario 19d., 19:4378.62.27.59

smarkiai pasaintys teises aktu turetu uzmirsti dviraciu taka salia kelio Silute-Rusne. Parko tvarkymo plane to nenumatyta. Einam melstis istatymo eilutems – bet tuomet iki galo. O ne tik del medziu. Alla, ja v bar!

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Pakalniškis (neponas) 2018 vasario 20d., 10:405.20.107.167

Savo laiku, kai buvo rengiamas Nemuno deltos regioninio parko tvarkymo planas, visuomenė, ne tik saliečiai, visi piliečiai buvo kviečiami susipažinti ir teikti savo pastabas ir pasiūlymus jo sprendiniams.
Taigi, atsiliepdami į kvietimą, mes, tie Lietuvos piliečiai, kuriuos šou vedėjai pamiršę vienybę lupa į teisingą šviesą ir tvarkingą tiesą, pasiūlymus savo laiku ir pateikėme.
Pasiūlymui tiesti dviračių taką palei Rusnės kelią nepritarė kelių direkcija, motyvuodama
tuo, kad nėra būtino (pagal normatyvus) dviratininkų srauto. Liko variantas Pašyšėj.
Pasiūlymui išsaugoti Mažosios Lietuvos etnografinio regiono kultūrinio landšafto savastį
kelių apsodinimą alėjomis (gluosnių, beržų, uosių, klevų eilėmis) neprieštaravo niekas.
Kartu siūlėme numatyti priemones Nemuno ir jo atšakų Rusnės Skirvytės bei Atmatos vagų tvarkymui, pirmiausiai saugant ir atstatant akmenines bunas šišioniškių špikdamiais vadinamas. Labiausiai užsipuolamas asmuo, kurio salos dzūkaitė žmogumi negali jau
pavadinti, net iš Rytų Prūsijos archyvų surastą vagų reguliavimo projektų medžiagą buvo pateikęs. Deja, deja… Kai šis atestuotas kraštovaizdžio architektas inteligentiškai davė suprasti, kad akmenims šiam krašte lemta darbą dirbti, o ne ant kranto ištrauktiems gėlių lysvėse dykinėti ir grybus vaidinti, tapo net labai nepageidaujamu Asmeniu.
Nebūdamas toks inteligentas, nenutuokiu kaip čia nujautrintai leisti suprasti, kad ir paminkliniai suolai, įkalinti trofėjiniai dviračiai su radastomis ar šabai lentų loviuos
pievelėje palei lynų tiltą per Pakalnę tikrai nekuria “pridėtinės vertės”. O apie narve įkurdintos Kalėdų eglės ir vaikų žaidimų voljero dvasinę aurą aplamai kaip sakė vedėjas nepraleisiu progos patylėt.
Ir tikrai praleisiu progą, žaliuosiu kabutėse, psiaudopatrijotinsiuos ir visaip kitaip kenksiu tam kraštui, kuris pasikėsintų į ant techninio įrenginio gegužę pražysiantį Vienybės Klevą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Antanas 2018 vasario 19d., 20:3278.62.40.110

Baikit lieti čia savo skaudulius, nusibodo.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

O man labai patiko 2018 vasario 19d., 22:5290.131.40.173

Manau esminis sio konflikto leitmotyvas slypi po vienu, kito ziniasklaidos atstovo straipsniu, esanciame komentare: ” o ko zmones vaziuoja i Rusne, gal i rusniskius paziureti?” As buvau pasipiktines ir pritariu tai nuomonei, kad zmones i Rusne vaziuoja pirmiausia todel, kad jie ten gyvena.O tik paskui, paukstukai, laukine gamta, turistai ir tt. Na o kas del Budraicio, tai taip, jis renginiu vedejas, jis laidu autorius ,jis netgi ilgametis paties Oresto Lidziaus kolega Silutes kabelineje TV. Jis toks koks yra- su visais egocentriskais issisokimais, pareiskimais, netaisyklingu kirciavimu… Bet jis del Silutes, del Rusnes pasiruoses padeti savo galva. Stai politikas cia bando aiskinti apie ramu poziuri i viska ir kaip niekas nieko blogo nenori. O ko privede ta rami laikysena? Gal per ramia laikysena ir susiturejima galu gale atsirado estakados viltis ? NE! Butent agresija, drasa, viesumas leido ivykti tam kas rodos jau ivyko. Ir stai vel islenda “ramiakai” su savo pareiskimais- mazdaug “laidos autorius neprofesionalus, o seniune nesuvaldanti ir ttt”. Gal jau baikim ,mieli ponai, siuos juokus, argi dar negana ?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškė 2018 vasario 21d., 08:3178.57.211.246

Jūs tikite, kad Jis padėtų galvą už ,,ačiū”?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

As net Drobnienei pasakiau 2018 vasario 19d., 23:0890.131.40.173

dzin man tie rusniskiai. As silutiskis ir dviraciu tako reikia man. Taškas. As netgi pasakyciau, kad Silutei reikia ne naujos kulturkes(turim Sojaus sale ir valio), o dar daugiau dviraciu taku. Gal net aplink visa Silute, gal net pagal aplinkeli, ir i Rusne, o gal net iki Minges. As tikrai ,priverstas rinktis tarp medziu ir dviraciu tako , nepasirinksiu medziu. Ir savo nuomone pirsiu kiekvienam sutiktam. Nori medziu-eik i miska! Darykim parka! Tikra parka, o ne parodija su 3 medziais.. Silutes rajonas gali tapti tikra dviraciu poilsio meka. Jus tik ijunkite truputi savo fantazija kokios cia yra tam galimybes! Dviraciu takai turetu buti sio krasto strategija, o ne koks tai briedas apie vandens kuriama gyvenima….

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Ponas Vitkauskai 2018 vasario 19d., 23:5490.131.40.173

del Jusu nerimo, kad neva ” mazai ziurimas” Silutes TV video kanalas, as noriu jus nuraminti ir padrasinti. Jus tikrai nesate vienintelis ,ilgametis,nuolatinis ir istikimas ziurovas. Ka ten ziurovas,netgi reklamos uzsakovas…. Ech, atminties painus labirintai,kad ja kur galas .. . :D

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Kyla mintis 2018 vasario 20d., 08:3678.62.30.115

Kyla mintis, kad daugelis komentatorių atidžiai net neperskaitė p. Vitkausko straipsnio. Užmetė akį ir – pirmyn į kovą kaip kokiame bobturgyje, kur svarbiausia ne klausytis, o šaukti ir kaltinti. Ir kur girdėta ta situacija, kai reikalavo apsispręsti, kieno tu pusėje? O jei ne su mumis, vadinasi, priešas? Liūdna. Dėl to ir esam provincialai, kad nemąstydami užsivedame. Nedaug tetrūksta, kad liaudies teismą suorganizuotumėm kiekvienam, kuris ne šūkauja, bet kviečia bent jau įjungti galvą – tada gal ir normali, ne bobturgio lygio, diskusija pavyktų…

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Patikslinimas 2018 vasario 20d., 08:4378.62.30.115

Patikslinu paskutinį sakinį, nes jis liko dviprasmiškas: TADA – norėta pasakyti, kai įjungta galva (diskusija pavyktų).

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

justinas tumosa 2018 vasario 20d., 09:0278.62.27.171

Ponas Vitkauskai, jeigu esate tikras žaliasis, tai reikėjo Lietuvos šimtmečio proga pasodinti ąžuoliukus palei autostradą Klaipėda-Vilnius ir siūti kailinius ne iš natūralių kailių o iš dirbtinių medžiagų tai gamtoje daug žvėrelių būtų išsaugota.Tai linkėčiau populiarumą įgyti darant protingus darbus ir skleidžiant protingas mintis. O dabar per tokius protinguolius baigia išvažinėti visas Lietuvos jaunimas.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Def 2018 vasario 20d., 11:0184.15.188.86

Belieka labai rimtai paantrinti – labai teisingai ir tiksliai apibūdinot Vitkauską. Jau atspausdinta ir spaudoje – “Šilutės savivaldybė nepaisys aplinkosaugininkų ir kirs medžius kelyje į Rusnę”. Aš minėjau, kad lenkai tvarkydami kelius, iškirto medžių masyvus prie kelių bei aplenkė kelių kokybę mus. Be to, jau nemažai žmonių piktinasi “medžių saugotojų” iniciatyva neleisti jų iškirsti. Čia Vitkauskui reikia baigti “spektaklį”, o ne rusniškiams. Protaukim – meďžiai yra papuvę, pasvirę 25 laipsnius ant važiuojamosios dalies, čia paprasčiausi gluosniai ir beržai. Mes juk nesodiname medžių ant važiuojamosios dalies, tai yra nesaugu – per 15 metų čia žuvo 18 žmonių. Juos reikia išpjauti visus iki vieno, čia nereikia specialistų jiems per 80-90 metų. Viskas turi turi pradžią ir pabaigą. Kelias dėl medžių yra per siauras. O šis straipsnis grynai šališkas ir propagandinis ir dar užsakytas. Įdomu, ir iš kieno kišenės. Pakelės medžiai – ne Stelmužės ažuolai. Iš ties niekaip nesuprantu, kaip išsilavinę žmonės gali sugalvoti saugoti senus medžius, kurie tapo daugybės žmonių žūčių priežastimi. Tuo labiau, kad tai papuvę medžiai – keliantys grėsmę eismo saugumui. Ir dar tokiu metu, kai kalba eina apie kelio rekonstrukciją, svarbias tūkstančiams žmonių. Beje, šio pono iniciatyva yra ne laiku ir ne vietoje.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

spektakuolis 2018 vasario 20d., 18:355.20.107.167

Tai ir vėl labai rimtai prisilaižėte išspaudų, apžvalgininke.
Kaip daktaras prirašė, neduokdie bilieką antrinti.
Po tam eruditui gali dyvytis gen. Vitkauskąs ant balto arklio nuo Griniaus parlapatuojantis.
Pro tauką: medžiai-papuasai, po 25 laipsnių sugriuvę ant nuvažiuojančios stogo dalies.
Dėl tokios savo palinkusios padėties liekate skolingi po bilietėlį:
pirmintojui,
kuriam labai patiko,
net Drobnienei pasakiusiam,
daugkart Analan-įtikėjusiam,
žaliajam nariui,
p. magnolijai,
grynam žalaičiui,
žaliam činaičiui,
biurokratus’ui vulgaris’ui,
neprastai-įstabiai
žaliai žalos
pridariusiam,
net p. Voicechui
mūsų
katram
atsikliejava
ūsas,

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

justin timberlake 2018 vasario 20d., 12:255.20.107.167

Ar dar negirdėjote: yra aiškiai pasakyta – nė iš tolo tikras ir tokiu nesideda, nėra proginis,
tad netrokšta autostrados Šlažai-Šyša. Ir ne ąžuoliukus, bet uosius, klevus ir beržus yra nusiteikęs palei rekonstruotą kelią į namus ( su dviračių taku už atitvaro) saugiai sodinti.
Jokių jeigu: nesiekia ir jūsų peršamo globaliai dirbtinio populiarumo, tad pastarąjį su Jūsų protozauriniu darymu ir minčių šviesa mielai palieka Jums.
Ne gėda išvažiuoti, bėda išėjus iš krašto neparminti.
“Maža garbė globaliom kalbom kalbėti, didi gėda savąja nesusišnekėti“(perfr. J. J.).

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Garliavinis 2018 vasario 20d., 12:3882.135.193.106

Pats žmogų pavadini žaliuoju ir jį kaltini nesilaikant žaliųjų vertybėmis. Pasižiurėk į save iš šalies, ar su guminiais batais vaikštai, ar ant medinių kėdžių nesėdi, žuvies nerūkai ir mėsos nevalgai? Viešpatie, man jau gėda save vadintis rusniškiu. Ar bent skaitei žmogaus nuomonę? Ar atmintinai žinai 6×7=?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Ne taip paprasta 2018 vasario 20d., 10:2078.62.31.78

Nusiraminkit. Kam tiek tamsios materijos taškote tamsuoliai? Jumis pasinaudojo pykčio bangoms sukelti. Į tai, suprantama, galima tikėtis atkirčio. Pyktis pagimdo pykti. Dabar turime dvi supriešintas stovyklas.
Medžiai. Jei ne jie, kelias seniai būt išsklidęs. Tik jie jį ir telaiko. Ten, kur jo sankasa aukšta jie ir yra tas tvirtumo garantas tame durpių pylime. O jūs-išpjauti.
Oi, dar tas Gedimino kalnas kažkaip iškilo atminty….
Ir dar, apie pataikūnus, o juk jie plika akimi matosi, ausimis girdisi ir nuo jų vemti norisi ir dar apspjauti, deja.
Vitkauskai ir kiti išdrįse turėti savo nuomone vilkais pjudomi – didelė pagarba!!!

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Def 2018 vasario 20d., 15:1184.15.188.86

Na, pasikartosiu medžiai yra pasvirę 25 laipsnių kampu. Jegu kuris nors logiškai mąsto, tai bent suvokia, kad tokie medžiai, kurie dar yra ir papuvę, kelia realų pavojų eismo saugumui. Aiškiai yra spaudoje atspausdinta – medžiai, keliantys grėsmę žmonių saugumui bus šalinami be jokių kalbų ar diskusijų. Vitkauskai, prašome baikti šį spektaklį ir baikti priešinti visuomenę. Šilutės savivaldybė žino geriau, ką reikia daryti. O jei reikės, rusniškiai (ir ne tik) išeis į gatvęs protestuoti prieš jus. Tikrai. Artėja “žaliųjų” įsigalėjimo “galas”. Vieną kartą bus padaryta tvarka, kurios seniai reikėjo.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Ponas, Vitkauskai, 2018 vasario 20d., 10:5090.131.42.182

negaliu suprasti Jusu nepasitenkinimo tais zmonemis, kurie nepritaria siulymams palikti medzius ar atsodinti medzius(kazkur ant dviraciu tako).
Jus aklai laikotes parko istatymu ir teikiate siulymus. Jusu teise. Kitiems tai nepatinka ir jie pikti ant Jusu uz tuos siulymus. Tai ko Jus nepatenkinti? Tuom kad zmones issigando kad sustos projektas ? O tai juk tame paciame susitikime , kuri Jus cia cituojate, buvo aiskiai pasakyta : “medziu nera kur atsodinti.Tam kad juos atsodinti,tektu is privaciu asmenu ispirkti zemes. O tai reskia kad projektas nusikeltu maziausiai pora metu”. Na, o Jus vistiek laikotes savo ir baksnojate i reg parko taisykles ir norite tuo paciu visuotinos meiles ir pritarimo. Kazkaip keista. Tai ar nebutu logiska kovoti uz tai kad butu padaryta isimtis is tu taisykliu, ar statusas kad butu pakeistas? Ne, Jums tai neidomu. Jus tokie atseit fanatiskai paklusnus istatymui. Nera zmones tokie durni- atsirinks.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Edvardas 2018 vasario 20d., 14:4178.62.42.252

” Po standartinių pasvarstymų, kad medžiai šalia kelio nėra saugu ir kad nėra kur jų atsodinti, jie bent jau žodžiu neprieštaravo, kad 50 proc. medelių galėtų būti atsodinti (pabrėžiu – atsodinti!) už metalinio užtvaro, kuriuo numatytas atskirti dviračių taką nuo važiuojamosios dalies, toje pačioje šlaito vietoje, kaip ir buvo. ” -buvo demonstruojamas kelio pjūvis su šlaitais ir juose augančiais medžiais – ir atsodinama TEN PAT. Net nesuprantu kaip jums tai nesuprantama? Projektuotojai, užsakovai tai suprato, netgi pamatė galimybę atsodint iškart už užtvaro iki dviračių tako. Bet tai jų, Susisiekimo ir Aplinkos apsaugos ministerijų Kelių direkcijos ir VST tarnybos bendro sprendimo priėmimo (ne metų bet dienų) reikalas.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Anal-itikas 2018 vasario 20d., 14:1278.62.27.35

Nekantraudamas laukiu informacijos iš Oresto apie tesėsaugos darbą po jūsų kreipimosi.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Subjektyvi sita mano nuomone 2018 vasario 20d., 15:0790.131.42.244

taciau man atrodo, kad cia ne medziuose reikalas. As dar suprasciau, kad tas kelias eitu ne palei miska, o dabar…
Negaliu nieko konkretaus parasyti, nes nieko konkretaus tiksliai ir nezinau, taciau kuo toliau tuo labiau ateina suvokimas, kad medziai cia tik reikalo “virsunele”.
Pamacius Rusnes kelio vaizdus is sraigtasparnio , medziu trukumo pagal kelia versija subliuksta …
Tai tuomet kas, gal principo reikalas ? Nemanau. O gal straipsnio autorius zino daugiau ?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Sveikinimas 2018 vasario 20d., 17:395.20.107.167

Pačiam, “neigaliam nieko konkretaus parasyti, nes nieko tiksliai ir nezinote, taciau i kuri kuo toliau tuo labiau ateina suvokimas, kad medziai cia tik reikalo”virsunele”, ateina klausimėlis:
kokiu keliu pas tamstą atšlubuotų suvokimas apie užlieto kelio buvimą išrovus “viršunėles”.
Į pirmą savo paties klausimėlį atsakėte neigiamai, į antrąjį galiu drąsiai atsakyti teigiamai.
Štai ir ateina suvokimas apie nuomonių balansą ir visumoje teigiamą subjektų diskusiją.
Sveikinu, kad laukiate ateinančios ir svetingai pasirengęs pasitikti subjektyvią nuomonę.
Tuo tarpu analiniams defenderiams apsižergusiems objektyviąją … poplūdis į objektyvą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Arvydas 2018 vasario 21d., 12:03188.69.193.238

Pagal polderių eksploatavimo taisykles jokių medžių ant pylimų negali būti. Tai kelias eina pylimu ar ne? Kitas aspektas, ar kas prisimena kiek žmonių žuvo autoįvykliuse atsitrenkę į medžius kelyje Rusnė – Šilutė. Mano atmintis siekia nuo 1990 m., kad ne mažiau kaip keturi.
Kai kurių nuomone išeina, kad dėl vaizdelis yra svarbiau už žmogaus gyvybę?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Esse homo (E.M.) 2018 vasario 21d., 13:315.20.107.167

Mano atmintis tokių pylimų jau nesiekia.
Kai atmintis lenkėn į polderius išeina ne visuomet per pylimus be pareina.
Per tą pylimą būna žūva įbridę, įkritę, į kanalą įlūžę.
Kai kurių nuomone išeina į grabę.
Be skaitliaus.
Nemažiau.
Išraukime medžius, keliais užpilkime griovius – vaizdelis autostrados fertig bus.
Svarbesnis.
Juk.
Žmogus.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

savas 2018 vasario 22d., 19:4678.62.18.24

kažkokia nemotyvuota ar be faktų diskusija. Gi žvilgtelėkime į netolimą praeitį: ne taip senai kelininkai (ar tai Šilutės ar Klaipėdos) išpjovė VISUS medžius keliuose Kintai – Sakučiai, Sakučiai – Vilhelmo kanalo tiltas, Povilai – Mingė . Ir ką jūs manote, ar per šiuos metus NORS VIENĄ medį atsodino????? NE ir dar kartą NE ( dabar liko nykios, tuščtios plynės, tarytum Suvalkijos lygumos keliuose). O gal avarijų sumažėjo, irgi ne…. tad kokia prasmė buvo naikinti medžius???????

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Darius 2018 vasario 23d., 04:5178.62.29.145

Dar vienas taukiaplaukis virkauti pradėjo. O kaip dėl medžių prie buvusio hidroprojekto pastato? Ten savi pjūklu darbavosi, o savų niekas nemato, jiems galima.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Rusnietis 2018 kovo 2d., 18:5595.232.111.73

Išsipildė “kovotojo” svajonė. Paskutis sakinys į dėšimtuką! Sveikinu!

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą