Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: švėkšniškių dovanos Lietuvai (nuotr.)

Publikuota: 2018 vasario 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

J. Girksio nuotr.J. Girksio nuotr.

Šiemet renginių gausa, švenčiant Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį, stebino ne vieną. Tačiau tiek kokybiškų, informatyvių bei smagių renginių seniai kuris miestas ar kaimas beturėjo. Nuo Lietuvos bažnyčių varpų gaudesio vidurdienį iki įvairiausių vakaronių kaimo bibliotekose – visi jie iš širdies.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iš širdies ir Švėkšnos miestelio bendruomenė sujungė visas pajėgas, kad miestelis džiugintų visus čia gyvenančius bei atvykstančius. Jau nuo pirmadienio visi skverai, pastatai, gatvės bei alėjos pasipuošė trispalve simbolika, į šią iniciatyvą turbūt įsijungė visi švėkšniškiai, ir tai pasiteisino, nes miestelis paskendo trispalvių jūroje.

Žvarbus vėjas, krintančios snaigės iš dangaus ir trispalvių jūra – taip Lietuvos gimtadienį pasitiko Švėkšnos miestelis.

Šiemet pirmieji metai, kai šventinis koncertas vyko ne salėje, bet prie reikšmingiausio Švėkšnoje nepriklausomybės simbolio – signataro K. S. Šaulio paminklo. Kiekvienas atėjęs buvo maloniai nustebintas, nes visus pasitiko Tradicinių amatų centro darbuotojos su trispalviais balionais bei vėliavėlėmis.

Bažnyčių varpų gaudesys sukvietė visus žmones suklusti ir apmąstyti tą minutę, kai lygiai prieš 100 metų buvo atkurtas Lietuvos valstybingumas.

Šokių kolektyvas „Šalna“, D. Freitakaitė, V. Volkovas bei folkloro ansamblis „Dainoriai“ sujungė savo jėgas ir nuoširdžia daina bei šokiu užliejo atėjusiųjų širdis. Renginio vedėjas R. Oželis ne kartą minėjo, koks svarbus vienybės ir pilnatvės jausmas, o Šilutės r. administracijos direktorius S. Šeputis pabrėžė, kad tokį širdžių džiaugsmą reikia jausti širdyse kasdien, ne tik šiandien. Netrūko sveikinimų ir iš tarybos narių A. Martinkaus bei A. Kurliansko, gražų padėkos žodį tarė garbės svečias V. Lygnugaris bei Švėkšnos seniūnas.

Na, o po gražių palinkėjimų, tautiškų dainų bei šokių, visų susirinkusių laukė ne tik saldi staigmena iš dangaus, kurią dovanojo E. Rauktys, bet ir karšta arbata su gardumynais, kuriuos suruošė Švėkšnos neįgaliųjų draugija, ir, žinoma, sotusis šiupinys, kurio receptą žinojo tik kavinės „Viesulas“ šeimininkai.

Visi pasisotinę ir su gera nuotaika patraukė namo, kur, tikimės, taip pat šventė Lietuvos gimtadienį.

————————————————————————————————————————————————————

VšĮ Šilutės Turizmo informacijos centro filialo Tradicinių amatų centro Švėkšnoje inf.

J. Girskio nuotr.

Rašyti komentarą