Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: atvirukuose išsakyti linkėjimai Lietuvos 100-mečio proga

Publikuota: 2018 vasario 02 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Valstybės atkūrimo šimtmečio proga Pamario krašto gyventojai Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir seniūnijų centrų bibliotekose turėjo galimybę rašyti ir nemokamai išsiųsti (rėmia Šilutės rajono savivaldybė) sveikinimus emigravusiems į užsienį savo giminaičiams, draugams, pažįstamiems.

Šią akciją inicijavo Šilutės kultūros ir pramogų centras, pakvietęs Šilutės rajono darželinukus ir mokinius prisidėti prie Lietuvai svarbios istorinės sukakties minėjimo, dalyvauti „Šimtmečio atviruko“ piešinių konkurse.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iš viso 17 konkurso laureatų sukūrė 15 piešinių. Kitoje kiekvieno atviruko pusėje yra piešinio autoriaus ar jų grupės pavardės, vaikų amžius bei nuoroda „Šimtmečio atviruko“ konkurso laureatas, ženklas „Atkurtai Lietuvai 100“.

Atvirukuose išsakyti linkėjimai svečiose šalyse gyvenantiems lietuviams greičiau sugrįžti į tėviškę, dažniau lankytis gimtinėje, kartu švęsti Lietuvos gimtadienį. Sveikinamos ir lietuvių bendruomenės, įsikūrusios užsienyje. Nostalgiškus jausmus tėvynei sukelia vėliavos spalvomis užrašyti šilti žodžiai artimiems žmonėms.

Iš viso užrašyti ir bus išsiųsti adresatams 147 atvirukai.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus inf.

Rašyti komentarą