Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sergamumas gripu smarkiai išaugo visoje Lietuvoje

Publikuota: 2018 sausio 29 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) praėjusią savaitę smarkiai išaugo visoje Lietuvoje.

4-ąją šių metų savaitę (2018 m. sausio 22-28 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 146,0 atv./10 tūkst. gyventojų.

Klaipėdos apskrities rodiklis – 131,9 atv./10 tūkst. gyventojų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 4-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Alytaus administracinėje teritorijoje.

Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atv./10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

2018 m. 4-ąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 142 asmenys. Iš jų – 12 vaikų iki 2 metų, 89 vaikai – 2-17 metų, kiti – suaugusieji. Hospitalizuota viena nėščioji. 13 iš hospitalizuotų asmenų buvo paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Vilniaus apskrityje.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodikliai apskrityse

Daugiau: www.ulac.lt: „Sergamumas gripu per savaitę smarkiai išaugo visoje Lietuvoje“

Rašyti komentarą