Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teismas: Arvydas Komskis – kaltas

Publikuota: 2017 gruodžio 21 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pasieniečių šunį nušovusiam Arvydui Komskiui kaltės naštos nepavyko nusimesti. Klaipėdos apygardos teismas atmetė jo apeliacinį skundą ir ketvirtadienį konstatavo, jog prieš daugiau nei metus šovęs į muitininkų šunį A.Komskis pirmos instancijos teisme buvo tinkamai nubaustas, praneša portalas 15min.lt.

A. Komskis bei jo advokatė ketvirtadienį išklausyti nuosprendžio neatvyko.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasieniečių šunį nušovusiam A. Komskiui teismas pavasarį skyrė daugiau nei 5,4 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo jo ginklą. Jam taip pat nurodyta atlyginti daugiau nei 8 tūkst. eurų žalą pasieniečiams už nušautą šunį. A.Komskis buvo pripažintas kaltu pagal abu kaltinimus – dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimo. Klaipėdos apygardos teisme A.Komskis siekė būti išteisintas, tačiau apeliacija buvo atmesta.

Advokatė Aušra Ručienė dar prieš pradedant nagrinėti apeliacinį skundą teigė, jog šioje byloje matyti „politinė ranka“ ir dėl visko kalta pavardė, mat A.Komskio broliai dalyvauja politinėje veikloje, Virginijus Komskis yra Pagėgių meras, kitas brolis Kęstas Komskis buvo vienas „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderių, Seimo vicepirmininkas.

Apeliacijoje Klaipėdos apygardos teismui A.Ručienė ir nurodė, jog byla politizuota dėl A.Komskio brolio kandidatavimo į Seimą, teismas buvo šališkas ir savo sprendime tiesiog perrašė kaltinamąjį aktą. Nurodoma, jog netinkamai ištirti įrodymai, neįvertintas klausimas dėl būtinojo reikalingumo būklės, esą šūvis buvo reikalingas ginantis nuo šuns puolimo, nebuvo matomi skiriamieji ženklai, ant šuns segėta juostelė buvo apskurusi. Be to, neįvertinta versija, kad šuo žuvo nuo rikošetavusios kulkos.

Advokatės teigimu, šuns vertė yra akivaizdžiai per didelė, be to, buvo priskaičiuotos ir jo išlaikymo bei kinologo parengimo išlaidos, neatsižvelgta į tai, jog pasieniečiai dovanų gavo 750 eurų vertės naują augintinį.

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjant šią bylą buvo kviečiami ekspertai, be to, pirmą kartą istorijoje į teismo salę buvo atneštas ginklas, tas pats, kuriuo šauta į Ramzį. Atsižvelgę į įvykio aplinkybes teisėjai tiesiog salėje surengė mini eksperimentą salės gale patupdę pliušinį šunį.

Persekiojo kontrabandininkus

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Kaip teigiama, incidentas įvyko dieną, o šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais. Jis bėgo miško keliuku.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad A.Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu.

Jurgita Andriejauskaitė, 15min.lt

1 skaitytojų komentaras
Anonymous 2017 gruodžio 23d., 07:0578.57.227.145

Karma is bitch Komski

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą