Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Kalėdų eglė Pagėgiuose įskėlė kibirkštį

Publikuota: 2017 gruodžio 08 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

V. Komskis įpyko: administracijos direktorė 'išrovė' Kalėdų eglę ir bus atleista. (15min.lt montažas)V. Komskis įpyko: administracijos direktorė 'išrovė' Kalėdų eglę ir bus atleista. (15min.lt montažas)

Aštuonerius metus Šv. Kalėdų eglę miesto parke įžiebdavę pagėgiškiai šiemet spindesį pasitiks naujoje vietoje – Birutės gatvėje. Tokį sprendimą priėmė Pagėgių savivaldybės administracija, mat dėl gausaus lietaus, kaip teigiama, parke yra šlapia ir purvina. Pagėgių meras Virginijus Komskis įpyko, teigdamas, jog administracijos vadovė Dainora Butvydienė išrovė eglę, ir dėl šio poelgio kreipsis į tarybą, jog ji būtų atleista.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Šiemet Pagėgių miesto kalėdinė eglutė vaikus džiugins kitoje vietoje – miesto pasididžiavimu vadinamoje Birutės gatvėje. Ši pagrindinė miesto arterija taps ir pagrindine šventine miesto puošmena, nes žaliaskarės Kalėdų eglutės įžiebimas jau penktadienį (gruodžio 8-ąją, 15.30 val.).

Šiemet visą rudenį mūsų kraštą ir šalį merkęs lietus nesiliauja ir gruodį ir, kaip kalba sinoptikai, liūtys nesibaigs iki metų pabaigos. Įprastinėje Kalėdų eglės vietoje miesto parke tapo itin klampu, šlapia. Permirkęs gruntas grasina tapti klampyne, todėl šiemet nuspręsta šventinę eglutę perkelti ant kieto grunto ir į gražiausią Pagėgių miesto vietą“, – skelbiama Pagėgių savivaldybės svetainėje.

Įpykdė merą

Žiemos švenčių puošmena, kalėdinė eglė, aštuonerius metus miestiečius kviesdvo į parką. Dar pirmadienį Pagėgių meras apsilankė jame ir teigia įvertinęs, jog sąlygos statyti eglę yra tinkamos, paraginęs paruošti jai statymo vietą.

„Mano įsakymu buvo pastatyta senoje vietoje, bet direktorė sugalvojo pasipriešinti, „išrovė“, nors ji jau stovėjo“, – 15min sakė Pagėgių meras V.Komskis.

„Pirmadienį viskas buvo gerai, pašalę, nei kranas įlinko, nei ką, nei vandens buvo, – pasakojo meras. – Buvau Briuselyje keletą dienų, grįžau į darbą, nuėjome su patarėju į parką ir sakiau, lai prakasa, bus kur eglę įleisti. Pusantros paros prastovėjo vienoje vietoje ir direktorė parašė įsakymą, kad šventė vyks kitoje vietoje. Tai daugiau politinis nei kalėdinis gestas“.

Pasak mero, derėjo vertinti visą laikotarpį, o ne tik įžiebimo dieną. V.Komskio teigimu, parke, kur yra takeliai, miela pasivaikščioti, šeimos lanko prakartėlę, jaučiama šventinė atmosfera ir ši vieta tokiai progai labiau tinkama. Dabar, jo manymu, eglutė įkurdinta prie reklaminių skelbimų ir nesižiūri.

„Diskutuoti visada galime, bet ne tokiu veiksmu. Žmonės neturi pastebėti ir tai neturėjo išeiti į viešumą, – sakė meras, ruošiantis potvarkį su siūlymu Tarybai atleisti administracijos direktorę iš pareigų. – Nebendravome, už tokius darbus ruošiamas atleidimas. Potvarkį ruošiu, taryba spręs, tai ne pirmas dalykas, kai direktorė pradeda politikuoti. Sudėtinga kartu bedirbti, pozicija tokia, kad klausau daugumos, ne mero, taip gaunasi“.

V.Komskis juokavo, jog visi miestai turi gražiausias egles, o Pagėgiai – keliaujančią eglę. Nepaisant eglės kelionių, penktadienį šventė įvyko ir žiemos švenčių simbolis nušvito.

Merą informavo

Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė D.Butvydienė situacijos visiškai nesureikšmina, esą svarbiausia, kad šventė būtų patogi miestiečiams.

„Kalėdinė šventė vyks Birutės gatvėje. Parke tikrai šlapia, vaikščioti ant žolyno, kai tiek prilyta, problema ir suaugusiems, ir vaikams. Mano manymu, visi liktų murzini po šventės. Šią situaciją įvardinčiau nesusipratimu. Mes pasižiūrėjome pagal oro sąlygas, meras buvo išvykęs į Briuselį, jis buvo informuotas ten būdamas ir sutiko, kad reikėtų perkelti, nes šlapia. Pirmadienį buvo sausiau, pastatyta eglė ten, bet oro sąlygos pasikeitė, lietutis labai stipriai viską gadina šiemet“, – sakė D.Butvydienė.

Mero ketinimų inicijuoti jos atleidimą direktorė nesureikšmina, esą, čia tiesiog politika.

Jurgita Andriejauskaitė, 15min.lt

1 skaitytojų komentaras
Anevas 2017 gruodžio 8d., 19:0578.62.26.1

Virgi,na jau Meras gerb,spręsk prolemas nors dėl eglės?Su kumščiu į stalą.Nadėl eglės nors tiek gali išspresti?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą