Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

NKL: į lyderių gretas šovusi „Šilutė“ – su milžinišku sirgalių užnugariu (video)

Publikuota: 2017 gruodžio 01 Kategorija: Krepšinis, Sportas

www.youtube.com stop kadras.www.youtube.com stop kadras.

12 pergalių, 4 pralaimėjimai ir antroji vieta Mezon NKL pirmenybėse. Tokiu rezultatu šiuo metu gali pasigirti „Šilutės“ krepšininkai, tapę viena didžiausių ir maloniausių sezono pradžios staigmenų, praneša portalas nklyga.lt.

Laimono Eglinsko treniruojama komanda pirmajame varžybų rate patiesė abi praėjusio sezono finalininkes – Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ir Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komandas ir dabar lenkia jas turnyrinėje lentelėje.

Į priekį šilutiškiai praleidžia tik dviem laimėjimais daugiau turintį Šakių „Vytį“. Jeigu kam nors tai atrodo kaip staigmena, tai tikrai ne patiems „Šilutės“ vyrams.

„Nenoriu labai išsišokti, bet ir prieš sezoną, kai manęs klausinėdavo, ko mes tikimės, tai sakydavau, kad tikiuosi finalo ketverto, – tikino vyriausiasis treneris Laimonas Eglinskas. – Nežinau trenerio, kuris to nesiekia. Ir kam tada eiti žaisti. To ir tikimės, kad žaisime finalo ketverte.“

„Norime laimėti čempionatą, – dar ambicingiau kalba amerikietis Jeffery Perkinsas. – Prieš sezoną mumis buvo abejojama, nelabai kas iš kitų komandų mumis tikėjo. Kai per pirmas kelias savaites mums gerai sekėsi, tuomet kalbėjo, kad tiesiog mums pasisekė. Norime visiems parodyti, kad jie klysta.“

VIDEO: Į Mezon NKL viršūnę šovusi „Šilutė“ kelia aukščiausius tikslus

„Šilutės“ komanda sėkmingo sezono pamatus pradėjo kloti itin anksti ir ne Lietuvoje. Rugpjūtį ji išvyko į turnyrą Italijoje, kur varžėsi su JAV universitetų ekipomis.

Šilutiškiai naujajame sezone startavo keturiomis pergalėmis iš eilės ir iš karto pasiuntė žinutę kitoms komandoms.

„Mūsų sėkmės faktorius yra ankstyvas pasirengimas ir geras trenerio darbas, – tikina Jonas Gavėnia, „Šilutės“ klubo vadybininkas. – Kita vertus, pernai irgi turėjome neblogą startą, neblogą sezoną, gerą trenerį, bet traumos pakišo koją atkrintamosiose varžybose. To buvo labai gaila.“

Roberto Kuncaičio pernai treniruoti šilutiškiai reguliariajame sezone užėmė septintąją vietą, įveikė pirmąjį atkrintamųjų etapą, o antrajame 1-3 nusileido Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ komandai.

Vasarą R.Kuncaitį trenerio poste pakeitė L.Eglinskas ir šio jauno, 28 metų trenerio vedama ekipa įsiveržė tarp NKL lyderių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sėkmingam šilutiškių žygiui didelį impulsą duoda aistringi žiūrovai. Šilutės komandos namų mačus naujojoje salėje stebi daugiausiai žiūrovų lygoje – vidutiniškai beveik po 500 per rungtynes.

Jų galėtų būti dar daugiau, bet paklausa tiesiog viršija pasiūlą – Vydūno gimnazijos salėje nepakanka tiek vietų, kiek yra norinčių patekti į ją žiūrovų.

„Į Šilutę grįžau prieš trejus metus kaip Petro Joniko asistentas, – pasakojo L.Eglinskas. – Tada buvome turnyrinės lentelės viduryje, bet žiūrovų visada būdavo sausakimša salė. Manau, ta istorija išlaikė žmonių norą eiti į rungtynes, stebėti ir džiaugtis mūsų virtuve.
Bendraujame su žiūrovais, einame į darželius, susitinkame su vaikais, ir jie sugrįžta į mūsų rungtynes, jie mato krepšininkus, kurie ranką paspaudė. Kuriame ne tik komandą, bet ir miestelio šeimą.“

Į šio miestelio šeimą, atrodo, puikiai įsilieję ir du komandos amerikiečiai – jau minėtas J.Perkinsas ir Calebas Oetjenas. Klubo vadovai juokauja, kad amerikiečiai taip prisitaikė Šilutėje, jog atrodo, kad čia jie gyvena kokius 5 metus.

Tai iliustruoja ir C.Oetjeno šeimos situacija – prieš pusmetį vedęs savo tautietę Taylor, jis žmoną atsivežė į nepažįstamą kraštą, o ji čia pradėjo mokyti šilutiškius anglų kalbos.

Tuo metu jos vyras Calebas spindi krepšinio aikštelėje. Per rungtynes rinkdamas beveik po 16 naudingumo balų, jis yra dvyliktas pagal naudingumą žaidėjas lygoje. Praėjusį savaitgalį jis per rungtynes su KTU krepšininkais atliko 15 rezultatyvių perdavimų ir pasiekė sezono rekordą. Toks pasirodymas lėmė naudingiausio savaitės žaidėjo titulą.

„Tai daug reiškia, – apie MVP prizą kalbėjo C.Oetjenas. – Manau, kad mano lubos yra labai aukštos, dar turiu, kur augti. Tai labai padrąsina, suprantu, kad sunkus darbas, susikaupimas ir treniruotės duoda vaisius. Esu dėkingas ir džiaugiuosi dėl tokio apdovanojimo.“

C.Oetjenas aikštėje suformuoja vieną pavojingiausių lygos tandemų su J.Perkinsu. Šis amerikietis pasižymi bene didžiausia sprogstamąja jėga lygoje, o išnaudoti tokius privalumus padeda puikūs ryšiai su įžaidėju.

„Tarp mūsų yra neapibūdinama energija. Tarsi telepatija, kai jis žino, kad aš kirsiu link krepšio, ir jam tereiks perduoti kamuolį. Mes taip žaistume Amerikoje“, – pasakojo J.Perkinsas.

„Karts nuo karto mūsų duetas suveikia. Turime tarsi kažkokį instinktą – jis žino, kur būsiu aš, aš žinau, kur bus jis, ir tai padeda“, – jam antrino C.Oetjenas.

Iki svarbiausių sezono kovų – dar toli, tačiau „Šilutė“ deda tvirtus žingsnius, kad toms kovoms būtų pasirengusi geriau nei pernai.

Turnyrinė lentelė

Varžybų tvarkaraštis

nklyga.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
manau 2017 gruodžio 1d., 18:0278.60.133.157

prisnekejo, nuvaziavo i Mazeikius ir gavo….

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą