Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pilietiškumo pamoka Pirmojoje gimnazijoje

Publikuota: 2011 sausio 18 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Idilijos Giržadaitės nuotr.Idilijos Giržadaitės nuotr.

Sausio 13 d. Šilutės pirmoji gimnazija, kaip ir dauguma kitų mokyklų, paminėjo Laisvės gynėjų dieną, kurios metu vyko pilietiškumo pamokos. Gimnazijos languose degė atminimo žvakelės, kuriomis buvo pagerbti 14 žmonių, žuvusių už laisvę.

Sužinojome, kad tą dieną lietuviai buvo kaip niekada vieningi ir nepalaužiami. Ta proga išvakarėse gimnazijos mokytojai ir mokiniai nulipdė ledo skulptūras – vilties angelus, simbolizuojančius stiprybę ir vienybę.

Tą rytą gimnazijos amfiteatre buvo rodomas filmas apie kraupius sausio 13 – osios įvykius. Vaizdo medžiaga mums galbūt ne vienam parodė tai, ko mes net neįsivaizdavome ir negalėjome net numanyti, kokie žiaurūs dalykai vyko prieš 20 metų.

Pirmoji pamoka prasidėjo radijo laida, kurios metu skambėjo E. Masytės daina „Laisvė“, o mokytoja L. Toliušienė trumpai priminė tos nakties įvykius, vardijo žuvusiųjų už Laisvę pavardes.

Klasėse degant žvakelėms, žuvusieji buvo pagerbti tylos minute. Vėliau fizikos mokytojas Z. Sirtautas pasidalijo savo išgyventa skaudžia patirtimi ir atsakė i gimnazistų – pirmokų klausimus. Prasmingi ir vertingi mokytojo žodžiai privertė suvirpėti ne vieno gimnazisto širdelę.

Idilija Giržadaitė,
Šilutės pirmoji gimnazija

Rašyti komentarą