Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vilkyčių mokykla dėkoja bendruomenės pareigūnei

Publikuota: 2017 lapkričio 22 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Vilkyčių pagrindinės mokyklos 8-9 klasių mokiniai prisijungė prie programos „Tapk jaunuoju policijos rėmėju”. Projekto „Pažink valstybę“ dalyviai padrąsino ir kitus mokinius imtis pilietinės iniciatyvos spręsti aktualią mokyklai ir kaimo bendruomenei problemą – nelegalią prekybą cigaretėmis ir jų pardavimą nepilnamečiams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Surinkę informaciją apie teisingumo srities valstybės valdymo institucijas Šilutės mieste, mokiniai suplanavo vizitus ir apsilankė Šilutės rajono apylinkės teisme, policijos komisariate bei vaikų teisių apsaugos skyriuje, kur turėjo galimybę išsamiau susipažinti su viešojo sektoriaus institucijų veikla, aktualiausiais darbais ir kylančiomis problemomis.

Projekto dalyviai savo iškeltą problemą sprendė kartu su Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Nerija Ropiene. Su ja aptarė ir problemos sprendimo būdus bei įgyvendinimo idėją.

Bendradarbiaujant su Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne, mokiniai išklausė įdomią prevencinę paskaitą „Cigarečių pardavimas nepilnamečiams ir asmens administracinė atsakomybė“, susipažino su savanoriškos veiklos „Tapk jaunuoju policijos rėmėju” nuostatais ir reikalavimais.

Vilkyčių pagrindinės mokyklos projekto koordinatorė Romualda Malinauskienė dėkoja Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Nerijai Ropienei už bendradarbiavimą vykdant nacionalinį projektą „Pažink valstybę“.

Tauragės AVPK inf.

Rašyti komentarą