Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės verslininkas kaltinimas pasisavinęs šimtus tūkstančių

Publikuota: 2011 sausio 18 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

Šilutėje registruotos UAB “Dinavas” vadovas A. E. įtariamas sukčiavęs ir apgaulingai tvarkydamas naudotais automobiliai prekiaujančios įmonės apskaitą pasisavinęs daugiau nei 600 tūkst. litų.

Ikiteisminio tyrimo metu užfiksuota, kad UAB “Dinavas” direktorius, parduodamas iš Vakarų Europos atgabentus automobilius, su pirkėjais sudarydavo tarpusavio sutartis, kuriose buvo suteikiama galimybė 3 mėnesius bandyti transporto priemonę. FNTT Klaipėdos apskrities skyriaus tyrėjai išaiškino, kad tokių sutarčių bendrovės “Dinavas” vadovas su automobilių pirkėjais buvo sudaręs 40. Tačiau tokios sutartys valstybės įmonės “Regitra” nebuvo pripažįstamos pirkimo-pardavimo dokumentais ir naujiesiems automobilių savininkams kildavo problemų juos įregistruoti.

Išaiškinta, kad pirkėjai, sudarydami 3 mėnesių bandymo sutartį, sumokėdavo įtariamajam visą kainą už perkamą automobilį, o gautų pinigų bendrovės vadovas neįformindavo apskaitos dokumentais ir neįnešdavo į kasą.

Nustatyta, kad, tokiu būdu pardavęs 40 automobilių, bendrovės vadovas apgaule įgijo beveik 400 tūkst. litų. Dar per 200 tūkst. litų įtariamasis nuslėpė pardavęs 23 transporto priemones. Šiuo atveju su automobilių pirkėjais pirkimo-pardavimo sutarys buvo sudarytos, tačiau gauti pinigai neįtraukti į bendrovės buhalterinę apskaitą.

2007 m. sausį-2008 m. gruodį į Šilutės bendrovės apskaitą neįtraukus daugiau nei 600 tūkst. litų gautų pajamų ir apgaulingai tvarkant buhalteriją, automobiliais prekiaujanti UAB “Dinavas” į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 25 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.

Baudžiamoji byla perduota Šilutės rajono apylinkės teismui.

Bendrovės “Dinavas” vadovui gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Rašyti komentarą