Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tauragės ligoninėje – saugi akušerija, saugios mamos ir saugūs naujagimiai

Publikuota: 2017 lapkričio 21 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

Tauragės gimdymo namuose gimdyvės randa profesionalų komandą ir moderniausią medicinos įrangą.Tauragės gimdymo namuose gimdyvės randa profesionalų komandą ir moderniausią medicinos įrangą.

Kūdikio atėjimas į šį pasaulį yra vienas svarbiausių gyvenimo įvykių. Tik ką vaikelių susilaukę patars, kad tarp pagrindinių sprendimų, kurį turi priimti būsima mama – tai pasirinkti gimdymo namus.

Šilutės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyrius šiuo metu yra remontuojamas, o pasak Klaipėdos teritorinės ligonių kasos, net ir po remonto Šilutės ligoninė gimdymo paslaugų nebeplanuoja teikti. Taigi, Šilutės rajono būsimų tėvelių pečius užgula naujas rūpestis – kur gimdyti?

Tauragės gimdymo namuose gimdyvės randa profesionalų komandą ir moderniausią medicinos įrangą. Todėl vis daugiau šilutiškių mažylio atėjimui į šeimą renkasi Tauragės ligoninę. Prieš kelias savaites būtent Tauragėje po sėkmingos Cezario pjūvio operacijos jauna šilutiškių šeima susilaukė sveikų dvynukų.

Privalumai, kurių nėra net didmiesčių ligoninėse

Visa Tauragės ligoninės Akušerijos - ginekologijos skyriuje sumontuota įranga - nuo ginekologinių apžiūrų kėdžių iki naujagimių inkubatorių - nauja ir inovatyvi.

Visa Tauragės ligoninės Akušerijos - ginekologijos skyriuje sumontuota įranga - nuo ginekologinių apžiūrų kėdžių iki naujagimių inkubatorių - nauja ir inovatyvi.

Tauragės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyrius kapitališkai renovuotas. Visa įranga – nuo ginekologinių apžiūrų kėdžių iki naujagimių inkubatoriaus yra nauja ir inovatyvi. Čia ir tokia pat naujagimių gaivinimo aparatūra, kaip ir didžiosiose šalies ligoninėse. Ginekologines operacijas šiuolaikiškais cisteroskopu ir laparoskopu atlieka aukštos kvalifikacijos gydytojai.

Nuolatos skyriuje pluša gimimo stebuklu besirūpinanti kvalifikuotų gydytojų komanda: akušeriai – ginekologai Almantas Urbanavičius, Asta Verumbickienė, Rasa Bubliauskienė, Akvilė Statnickaitė, Rūta Margienė, Roberta Norkutė, vadovaujami nusipelniusios ir visų gerbiamos skyriaus vedėjos Irenos Narbutienės. Kiekvienas jų turi specializuotos akušerinės pagalbos, pirmojo ir antrojo nėštumo trimestro ultragarsinės patikros, naujagimių gaivinimo ir būklės stabilizavimo, natūralaus naujagimių maitinimo sertifikatus. Gydytojams asistuoja ir mamomis bei kūdikiais rūpinasi 9 slaugytojos ir net 16 akušerių bei 6 neonotologų komandos.

Skyriaus akušerijos dalyje erdvu, ramu ir patogu tiek gydytojams dirbti, tiek ligonėms ar gimdyvėms su mažyliais bei jų tėveliams. Įrengtas jaukus priėmimo kambarys ir dvi modernios gimdymo palatos. Gimdymo metu profesionalus personalas stengiasi sudaryti sąlygas, artimas namų aplinkai. Su gimdyve gali būti jos šeimos nariai, artimieji ar ją palaikantys asmenys, dukros. Gimdymo metu taikomos nemedikamentinės skausmą malšinančios priemonės: masažas, gimdymo pozos parinkimas, kamuoliai, vandens procedūros ir medikamentinis nuskausminimas.

Esame ramūs ir dirbame užtikrintai, nes esame subūrę itin profesionalią komandą. Tame pačiame skyriuje turime ir anesteziologus bei neonatologus, po ranka yra visa būtina moderni įranga visiems atvejams. „Juk sėkmingas gimdymas – sekundžių reikalas. Mūsų tikslas saugi akušerija – saugi mama – saugus naujagimis”, – tvirtai kalba skyriaus vedėja.

Palatos, kuriose mamos su savo naujagimiais praleidžia pirmąsias paras, yra svarbus kriterijus renkantis gimdymo namus. Tauragės ligoninėje visos septynios palatos yra vienvietės ir su dušo bei tualeto patalpomis. Tokių privalumų sunku rasti net didmiesčių ligoninėse. Palatose įrengtos saugos sistemos, kad prireikus pacientės galėtų skubiai išsikviesti medicinos personalą. Yra ir trys mokamos palatos (kaina parai – 14 EUR), skirtos apsistoti visai šeimai.

Kur geriau gimdyti?

Gydytojos Astos Verumbickienės pasiteiravome, kur geriau gimdyti: didmiestyje ar Tauragėje?

„Jeigu moteris sveika ir nėštumas buvo be didesnių komplikacijų, patarčiau rinktis Tauragę. Čia ją sups pažįstami žmonės, o personalas galės jai ir jos mažyliui skirti kur kas daugiau dėmesio. Įranga ir personalas atitinka aukščiausio lygio ligoninės reikalavimus. Apskritai kalbant, kiekvienos šeimos ir kiekvienos moters pasirinkimas yra laisvas. Tačiau dar kartą akcentuoju, kad į didmiestį nuvažiavusi moteris pateks lyg į konvejerį”, – savo nuomone dalinasi gydytoja Asta Verumbickienė.

VšĮ Tauragės ligoninė – Naujagimiams palanki ligoninė

Tokiu titulu gali pasidžiaugti toli gražu ne visi šalies gimdymo namai – net tokios ligoninės kaip Vilniaus Santariškių klinika, Klaipėdos universitetinė ligoninė ar Respublikinė Šiaulių ligoninė jo neturi. Tauragės ligoninė yra pirmoji Vakarų Lietuvos regione dar 2016 metais, gavusi tokį svarbų įvertinimą.

Naujagimiams palankios ligoninės iniciatyvą 1991 metais paskelbė Tarptautinė Pasaulio sveikatos organizacija drauge su Jungtinių Tautų vaikų fondu. Šios iniciatyvos tikslas – užtikrinti motinos teisę žindyti savo kūdikį ir kūdikio teisę būti žindomam – taip gauti geriausią maistą ir ryšį su motina. Remiantis moksliniais tyrimais buvo suformuluota 10 principų, kuriais vadovaujantis žindymo sėkmė padidėja, ir paskelbta, kad ligoninės, kurios savo noru įgyvendins šiuos principus, gaus teisę vadintis Naujagimiams palankiomis ligoninėmis. Prie šios iniciatyvos Tauragės ligoninės kolektyvas prisijungė 2000 m.

„Šis nuopelnas priklauso Akušerijos-naujagimių skyriaus darbuotojams, kurie tam ruošėsi net 16 metų. Per tą laiką visus palankios kūdikiui ligoninės principus ne tik išmokome atmintinai, bet ir nuoširdžiai jais vadovaujamės savo asmeniniuose gyvenimuose. Nors visuomenėje sklando nuomonė, kad didesnėje ligoninėje gimdyti saugiau, taip nėra”, – tikino Tauragės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Danas Masiulionis.

Tiesa, tai – ne vienintelis darniai lyg orkestras dirbančios Tauragės akušerių – ginekologų bendruomenės pasiekimas. 2016-aisiais konkurse „Saugi mama ir saugus naujagimis” tarp visų šalies ligoninių tauragiškiai užėmė trečiąją vietą.

Dėmesys mamai ir kūdikiui nuo pirmos nėštumo dienos

Glaudžiam kontaktui su mažyliu ir sėkmingam natūraliam maitinimui Tauragės ligoninėje gimdysiančios moterys yra ruošiamos nuosekliai. Joms vedamos paskaitos, suteikiamos ne tik praktinės, bet ir psichologinės žinios, akcentuojama betarpiško ryšio su kūdikiu būtinybė ir natūralaus žindymo nauda.

Po gimdymo dedamos visos pastangos, kad naujagimis iš karto galėtų pajusti betarpišką ryšį su mama. Praktikuojamas motinos ir naujagimio buvimas palatoje kartu ištisą parą, skatinama kūdikį žindyti tiek, kiek reikia, ir kada jis nori. Per tas kelias dienas, kurias nuo pat pirmųjų gimdymo akimirkų mamos praleidžia Akušerijos – ginekologijos skyriuje, Tauragės ligoninės personalas stengiasi perteikti visas reikalingas žinias ir patirtį, kad galimybės kiekvienai mamai natūraliai maitinti savo kūdikį būtų išnaudotos maksimaliai.

Kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį Tauragės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyrius būsimas mamytes ir tėvelius kviečia į nemokamą nėščiųjų mokyklėlę. Čia skaitomos paskaitos ir dalijamasi patarimais šiomis temomis: nėštumo eiga, pasiruošimas gimdymui ir gimdymas, žindymas. Jau nėštumo metu paskaitas apie žindymo naudą būsimoms mamoms skaito trijų vaikų mama, Tauragės ligoninės neonatologė Irena Burmistrovienė.

Beje, nėščiųjų mokyklėlė – tai ypatingai geras būdas dar prieš gimdymą aplankyti gimdymo namus, apžiūrėti palatas ir gimdyklas, o svarbiausia – pabendrauti su personalu. Dažnai toks užmegztas asmeninis ryšys nulemia apsisprendimą sugrįžti ir vaikelį pasitikti būtent Tauragės gimdymo namuose.

Tauragės gimdymo namų įvertinimas – 500 gimdymų per metus

Tauragės ligoninės Akušerijos – ginekologijos skyrius įprastai aptarnauja Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonus ir Pagėgių savivaldybę. Bet jos privalumus atranda vis daugiau būsimų mamų net iš tolimiausių Lietuvos kampelių.

Kasmet čia priimama apie 500 gimdymų. Per Cezario pjūvio operacijas gimsta apie 16 proc. naujagimių.

Moterys po gimdymo Tauragės ligoninėje konsultuojamos natūralaus maitinimo, naujagimio priežiūros klausimais. Išvykusios mamos nėra paliekamos vienos, nukreipiamos į “Mama – mamai” palaikymo grupę, kuri visada atranda laiko, gelbsti tinkamais patarimais ir išklauso. Tokios paslaugos nesiūlo net didžiųjų miestų ligoninės. Prireikus pagalbos telefonu konsultuoja dvi patyrusios mamos, su kuriomis galima susisiekti asmeniškai telefonu.

Jei naujagimiui neauga svoris, yra žindymo sunkumų, pirmąjį gyvenimo mėnesį galimos konsultacijos Tauragės ligoninės konsultacinėje poliklinikoje. Reikia turėti siuntimą gydytojui pediatrui – neonatologui ir išanksto užsiregistruoti. Čia Jūsų lauks maitinimo specialistas ir kvalifikuota pagalba.

Tauragės ligoninė internete

Užsakymo Nr. 171120

1 skaitytojų komentaras
Rasa 2020 spalio 28d., 11:1784.15.187.212

Sveiki ar tauragej galima gimdyti ankstuka?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą