Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Š. Laužikas mėgins išsiplauti mundurą prieš rinkimus

Publikuota: 2011 sausio 17 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vasario 1 d. Vilniaus apygardos administraciniame teisme bus nagrinėjamas Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus skundas dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (toliau – VTEK) sprendimo, kuriuo buvo pripažinta, kad Šarūnas Laužikas, praeitų metų kovo 26 d. savivaldybės tarnybiniu lengvuoju automobiliu vykęs į išskirtinai vienos politinės partijos nariams organizuotą renginį Lazdijuose, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

Konservatorių partiniame renginyje Lazdijuose dalyvavo Seimo narių ir daug kitų aukštas pareigas konservatorių partijoje einančių šalies politikų.

Daugelis mašinų buvo su užrašais, skelbiančiais, kad šios transporto priemonės priklauso įvairių savivaldybių ir apskričių administracijoms: Anykščių, Biržų, Prienų, Utenos, Šilutės, Molėtų ir kitoms.

Daugelyje mašinų valdininkų laukė asmeniniai vairuotojai.

Susirinkime dalyvavusių partiečių pateikta informacija apie susirinkimo tikslą tuomet buvo skirtinga. Vieni tvirtino, kad Lazdijuose vykstantis renginys – nepartinis, o mokomasis seminaras žemės ūkio specialistams. Tačiau konservatorių frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma žurnalistams pareiškęs, kad tai būta partinio susirinkimo.

Į VTEK su prašymu ištirti, ar savivaldybėse aukštas pareigas einantys konservatoriai nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, kreipėsi LR Seimo Darbo frakcija.

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorius, suprantama, savo kaltės nepripažįsta. “Buvome kviečiami į darbinį, o ne į partinį seminarą, todėl vykome tarnybiniu automobiliu, būtų buvę naivu ir net nesolidu vykti tarnybiniu transportu į Lazdijus, jeigu tai būtų buvęs partinis renginys”, – savo paaiškinime VTEK rašė Š. Laužikas.

Tačiau praeitų metų spalį komisija nusprendė, kad Š. Laužikas vis dėlto pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo 3 straipsnio 3 punkto nuostatą, draudžiančią naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti, bei 6 punktą, draudžiantį valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims naudotis ar leisti naudotis valstybės ir savivaldybių nuosavybe kitokia tvarka ar mastu, negu nustato įstatymai ar kiti teisės aktai.

Gruodžio pradžioje Š. Laužikas komisijos sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Jeigu teismas priims Š. Laužikui nepalankų sprendimą, šis galės skųstis aukštesnės instancijos teismui. O ten, žiūrėk, jau ir rinkimai nebetoli…

4 skaitytojų komentarai
silutiskis 2011 sausio 17d., 19:2178.59.72.77

Laužikas save įvardijo kaip nesolidų ir naivų politiką.Žinome,kad Šarūnas yra solidus ir tikrai ne naivus politikas.Nėra daugiau nei vieno politiko kuris sugebėtu taip meistriškai susirinkti atkatą.Mes visi rinkėjai lenkiame galvą prieš Jo Didenybę Šarūną Laužiką.Balsuokime už Laužiką.Tik konservatoriai yra Lietuvos ateitis.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 8

Atsakyti

raimis 2011 sausio 18d., 10:0284.15.182.212

žmonių nepakeisi , bet perrinkti arba ne, galima.
Kiekvienas padarys išvadas ir rinksis.
Linkiu ,kad pasirinkimas būtų laisvas ir protingas.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Prognozė 2011 sausio 18d., 13:2978.61.57.176

Galima būtų pabandyti susilažinti. Statau už tai, kad posėdis neivyks.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Giljotina 2011 sausio 19d., 14:3782.135.211.119
Jeigu tai buvo mokomasis seminaras žemės ūkio specialistams, tai nuo kada Š. Laužikas tapo žemės ūkio specialistu..?:) Arba čia iš tos serijos, “kad aš Dievas, ir tik aš galiu visur atstovauti, ir dar likti nenubaustas.” Būtų per 2011 m. rinkimus bent vieną balsą gavęs, jeigu būtų pripažinęs kaltę, o dabar teks į urną pačiam tą vienintelį balsą įsimesti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą