Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Arvydo Komskio byla: apygardos teisme – pliušinio šuns „medžioklė“

Publikuota: 2017 lapkričio 10 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

Pliušinis šuo teisme tapo taikiniu. (J. Andriejauskaitės, 15min.lt, nuotr.)Pliušinis šuo teisme tapo taikiniu. (J. Andriejauskaitės, 15min.lt, nuotr.)

Teisme to regėti dar neteko. Į Klaipėdos apygardos teismą penktadienį atneštas ginklas, kuriuo į pasieniečių šunį buvo paleista lemtinga kulka. Teisėjai patys išbandė ginklą ir taikėsi į šunį, tiesa, pliušinį, rašo Jurgita Andriejauskaitė str. „Neregėtas reginys teisme: A. Komskio byloje teisėjai jo ginklu taikėsi į pliušinį šunį“ portale 15min.lt.

Teismo posėdis Klaipėdos apygardos teisme penktadienį prasidėjo itin neįprastai. Į salę įžengusi kolegija kartu atsinešė Arvydui Komskiui priklausiusį ginklą, kuris yra konfiskuotas.

Teismo darbuotojui salėje išmatavus apie 11 metrų atstumą teisėjai vienas po kito žvelgė pro taikiklį į pliušinį žaislą, bandydami įvertinti, ar įmanoma iš 10-11 metrų, kaip nurodo A.Komskis įvykio aplinkybėse, taikytis su taikikliu į tam tikrą objektą.

Ginklą išbandė ir prokurorė. Savo rankose vėl jį laikė ir taikytis bandė tiek A.Komskis, tiek jo advokatė Aušra Ručienė.

Po nedidelio eksperimento A.Komskio advokatė teigė, jog taip ir liko neatsakytas klausimas, ar įmanoma naudojantis tokiu ginklu su esama optika nusitaikyti į judantį objektą. Teisėjui paklausus, ar pro taiklikį pliušinis šuo buvo matomas ryškiai, A.Komskis tai paneigė.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Advokatės prašymas atlikti papildomą ekspertizę, siekiant atsakyti į klausimą, ar įmanoma taikytis į bėgantį taikinį, buvo atmestas. Jos teigimu, įvykio metu optika buvo nustatyta ant vidurinės padėties, iš kurios neįmanoma matyti greit judančio taikinio, mat buvo pasiruošta medžioklei.

Teisėjų kolegija nusprendė, jog įrodymų tyrimas baigtas ir papildomų ekspertizių nebus atlikta.

Anot teisėjų, atlikus apžiūrą ir nedidelį ekspertimentą dėl galimybės taikytis, įsitikinta, kaip veikia optinis taikiklis ir, kad priklausomai nuo atstumo, galima nusistatyti vaizdą be didelių pastangų.

„Eksperimentas pakankamai preliminarus į statinį taikinį, tačiau patį principą kolegija išsiaiškino ir aplinkybės kokioje padėtyje buvo taikliklis yra fakto klausimas. Kolegija mano, kad rūpimi klausimai yra išsiaiškinti“, – kalbėjo vienas teisėjų.

Būtų sudraskęs

Baigiamojoje kalboje A.Komskis tikino, jog jo gyvybei lemtingą pasieniečių šuniui dieną grėsė pavojus ir papuolus į tokią situaciją jam nebebuvę kada taikytis, o darė, ką begalėjęs, kad liktų sveikas.

„Papuolus į tokią situaciją, kada viskas įvyksta akimirksiu, netikėtai, vidury miško, tiesiog toks įvykis neeilinis ir kai prieš tai buvę įvykiai, susiję su tėčio sudrąskymu, pamačius tame pačiame miške atbėgantį šunį, kai pradeda pulti tiesiog nebėra kada nei taikytis, darai, ką begali daryti.

Buvo pasakymas, galėjai duoti su buože – čia pasakymas nepagrįstas. Belieka sekundė kol būsi sudraskytas. Galvoju, būčiau tikrai žuvęs. Tėtį pamačiau sudrąskytą, jį nuvertė grybaujantį tame pačiame miške, buvo aštuonios žaizdos. Su viena ranka laikė, su kita ranka daužė šuniui. Neatmetu, kad tai tas pats šuo, jis nepamena, nes buvo visas kruvinas ir jam jau 80 metų“, – sakė A.Komskis.

Persekiojo kontrabandininkus

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Kaip teigiama, incidentas įvyko dieną, o šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais. Jis bėgo miško keliuku.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad A.Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu.

Pasieniečių šunį nušovusiam A.Komskiui teismas pavasarį skyrė daugiau nei 5,4 tūkst. eurų baudą ir konfiskavo jo ginklą. Jis taip pat turės atlyginti daugiau nei 8 tūkst. eurų žalą pasieniečiams už nušautą šunį. Pasak apeliaciją pateikusios advokatės, šuns vertė yra akivaizdžiai per didelė, be to, buvo priskaičiuotos ir jo išlaikymo bei kinologo parengimo išlaidos, neatsižvelgta į tai, jog pasieniečiai dovanų gavo 750 eurų vertės naują augintinį.

A.Komskis buvo pripažintas kaltu pagal abu kaltinimus – dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimo. Klaipėdos apygardos teisme A.Komskis siekia būti išteisintas.

Jurgita Andriejauskaitė, 15min.lt

Rašyti komentarą