Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Endzinas: Lietuvą išgelbės krepšinis ir šokiai

Publikuota: 2011 sausio 14 Kategorija: Aktualijos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šį penktadienį Šilutės r. savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje šilutiškis Seimo narys Audrius Endzinas apžvelgė per Seimo rudens sesiją nuveiktus darbus, pristatė šių metų mokesčių naujoves, atsakė į žurnalistų klausimus.

Kalbėdamas apie pokyčius mokesčių srityje, Seimo narys pirmiausiai pabrėžė viešbučiams grąžintą lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą ir iki 5 proc. sumažintą pajamų mokestį kai kurioms individualioms veikloms. Šios lengvatos, parlamentaro nuomone, turėtų paskatinti verslo plėtrą.

Tuo tarpu dyzelino akcizo padidinimas nuo 947 litų iki 1 043 Lt už 1000 litrų, be jokios abejonės, turės neigiamos įtakos ne tik verslui, bet ir gyventojų ūkiams.

Seimas patvirtino daugiau pakeitimų mokesčių srityje, dėl kurių, šilutiškio parlamentaro nuomone, esminių pokyčių versle neturėtų įvykti.

Atsakydamas į “Šilutės ETA žinių” klausimą, kaip, jo nuomone, visos šios mokesčių naujovės paveiks Lietuvoje plintantį nedarbą (vidutinis nedarbo lygis šalyje jau perkopė 14 proc.) ir ekonominę emigraciją (lietuviams atsiveria nauja darbo rinka Vokietijoje), Seimo narys prakalbo apie šiemet Lietuvoje įvyksiančius tarptautinius renginius – Europos krepšinio ir pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatus. Esą dėl viešbučiams suteiktos PVM lengvatos turėtų pigti jų paslaugos. Todėl į šalį turėtų atvykti daugiau turistų. Todėl turėtų būti kuriama naujų darbo vietų…

11 skaitytojų komentarų
Audrius Endzinas 2011 sausio 14d., 18:0778.61.57.176
Sveikas Orestai,
spaudos konferencijos vienas iš tikslų buvo informuoti ir pavyzdžiais pailiustruoti apie skirtingų politinių jėgų (partijų) esančių valdančioje daugumoje pastangas suderinti savo skirtumus (visų programos skirtingos) siekiant krašto ekonomikos prikėlimo (būtent šis siekis mus ir vienija).
Pateiktas pavyzdys dėl PVM mažinimo tik iliustracija(tačiau jis atspindi mano partijos poziciją). Jis laikinas, numatytas tik vienerių metų laikotarpiui.
Tačiau labai tikiuosi, kad remiantis šiuo pavyzdžiu bus galima pasiekti PVM mokesčio mažesnio tarifo taikymo ir kitose srityse.
Kaip Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime atstovas esu ne vieną kartą viešai pasakęs, kad mes pritarėme tik laikinam mokesčių padidinimui. Gerėjant šalies ekonominei situacijai šis laikinumas baigiasi. Reikiamos mokestinių įstatymų pataisos yra registruotos. Ateis eilė ir jų svarstymui bei priėmimui.
Yra ir daugiau įstatymų keitimo pasiūlymų, apie kuriuos bandžiau užsiminti. Gaila, kad man nepavyko tuo sudominti. Tačiau jei tai įdomu – pokalbį visada galima atnaujinti…

Na, o jei šis straipsnis linksmas pasišaipymas – tai jis pavyko. Su lengvu jumoru (kartais su ironija) galima daugiau pasiekti. Bet tada palik tą galimybę ir man.

Kažkaip nebe pirmą kartą sutampa, jog kai tik baigiasi Seimo sesija, taip Šyšoje pradeda smirdėti vanduo …

Tikiuosi, iki pasimatymo
Audrius Endzinas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 7

Atsakyti

Aurelija 2011 sausio 16d., 10:2688.119.4.164
Pasiūlymas. Jums, ponas Endzinai (ir kitiems seimo nariams) prisiimti taupymo įstatymą, ir pagyventi iš minimalios algos, be jokių priedų, bent keletą mėnesių. Tikiuosi tada kitaip pradėsite galvoti, kokių reikia priemonių ir kokius įstatymus reikėtų priimti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Aurelija 2011 sausio 14d., 18:5488.119.4.164
Bet juk tai trumpalaikės priemonės, trumpam laikotarpiui, ilgalaikių priemonių nedarbui mažinti nesimato. Tie keli sumažinti rpocentai nedaug duos nedaug naudos, juolab, kad kainos kyla (kyla kuro kainos, o su juo didės ir visų kitų produktų kainos).

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

silutiskis 2011 sausio 14d., 21:5978.61.31.33
Galejote paaiskinti kodel balsavote uz LEO sukurima,kai net visi Jusu partieciai paliko sale ir nebalsavo.Tuo metu Jusu rinkejai pasirasinejo po prasymu nesukurti to LIETUVAI nenaudingo ir zalingo sanderio.Jusu deka LIETUVA prarado daug milijonu ir pasitikejima vienu seimo nariu konkreciai Jumis Audriau Endzinai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 1

Atsakyti

A. Alkaitė 2011 sausio 15d., 00:2078.61.35.108
Du vienodos apimties str. ta pačia tema – apie Seimo nario A.Endzino per rudens sesiją nuveiktus darbus. Vieno autorius Orestas L., kito -pats Seimo narys . Darbų juose- mizeris.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 5

Atsakyti

Atsipalaiduok 2011 sausio 15d., 20:2084.32.215.37

Jau įrodyta, žmonės kurie ištisai pyksta ant valdžios, ištisai reiškia įniršį negali susilaukti vaikų. Tai galiu patvirtinti savo patirtimi. Aš padariau išvadas, o tu?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Joo 2011 sausio 15d., 14:1878.59.60.250
Pakaičius publikaciją ir pirmą komentarą galutinai įsitikinau kad seimo narys nuo Šilutės – visiškai tuščia vieta, tiksliau- žaldarys. Juk į minėtus renginius suvažiuos būtent pinigingi fanai- užsieniečiai , tad tuo metu mažinti mokesčius – nusikaltimas valstybės biudžetui. Be to ir jis pats pudruoja smegenis neva rengiasi mažinti mokesčius kitose srityse bet nenurodo konkrečios datos. Tie mokesčiai sumažės tik tada, kai bus išrinkta kita politinė jėga, arba tuomet kai dabartiniai semūnai įsitikins kaikad jiems jau beviltiška būti pakartotinai perrinktiems į seimą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 4

Atsakyti

Klausimėlis 2011 sausio 15d., 18:4688.119.4.177

Kas galėtu ,iš komentatorių, išvardinti bent penkis ęsamus seimo narius, kurie dorai ir teisingai kūrė įstatymus pastaruosius pora metų.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

silutiskis 2011 sausio 16d., 17:3078.59.72.77
ENZINAS basavo už LEO sukūrimą
Mes tokiai AFERAI NEPRITARĖME
Jis padar$ LIETUVAI

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

Edvardas dėl LEO 2011 sausio 17d., 09:4178.61.27.149
,,Blogiuką” LEO tai su džiaugsmu išardėm, o patys prie suskilusios geldos likom- savo atominės neturim, vargu ar turėsim. Dvi atomines Rusiškos kokybės ir saugumo elektrines šalia Lietuvos sienų- prie Vilniaus ir Šilutės po 50km. atstumu netrukus turėsim. Kaip visur ir dažniausiai mums tautiečiams tinka ,,Lietuvi – mušk kitą lietuvį” , o kol mes pešamės, kiti aplink kuria, stato ir gamina. Nebuvau LEO šalininkas, bet manau kontroliuojamas LEO būtų geresnis nei ,,suskilusi gelda” .

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 5

Atsakyti

Aurelija 2011 sausio 17d., 11:4588.119.4.164
O kas čia gero, jei elektros kainos kilo. Net dar turint AE mes mokėjom didesnę kainą už elektros energijos suvartojimą nei kitos Europos šalys. Ir dar norėjau paklausti, ar jei egzistuotų LEO atominių nebestatytų būsų kaimynės?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą