Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: konkurso „Mano kraštas – Mažoji Lietuva“ dalyvių kelionė į Vilniaus kino klasterį (nuotr.)

Publikuota: 2017 spalio 27 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Minint rašytojo Hermano Zudermano 160-ąsias gimimo metines, Šilutės kultūros ir pramogų centras surengė trumpo metražo dokumentinių filmų – filmuotų siužetų konkursą „Mano kraštas – Mažoji Lietuva“.

Konkurso partneriai: Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba, Šilutės H.Zudermano draugija, Šilutės Hugo Šojaus muziejus, Goethe-Institut (Vilnius), Šilutės rajono vokiečių kilmės gyventojų bendrija „Heide“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Konkurse dalyvavo 9–12 klasių mokiniai. Rugsėjo 25-27 dienomis Šilutės kultūros ir pramogų centre įvyko kūrybinės dirbtuvės, kurias konkurso dalyviams vedė kino režisierius Mikas Žukauskas. Dalyviai susipažino su filmo kūrimo pagrindais, sužinojo, kaip rašomas scenarijus, filmuojama ir montuojama. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai turėjo viską labai greitai įsisavinti ir čia įgytas žinias pritaikyti kuriant savo filmuotus siužetus.

Rugsėjo 27 d. Šilutės kultūros ir pramogų centre vyko filmų pristatymas ir darbų peržiūra. Po darbų peržiūros dalyviai pasidalino savo patirtimi ir įspūdžiais. Konkurso partneris Goethe-Institutas (Vilnius) konkurso dalyviams dovanojo kelionę į Vilniaus kino klasterį.

Spalio 14 dieną jaunieji kūrėjai išvyko į Vilnių pasinerti į filmų kūrimo subtilybes. Pirmiausia jų laukė apsilankymas VILNIAUS KINO KLASTERIO paviljone. Ten visus maloniai pasitiko Baltijos filmų archyvo koordinatorė Akvilė Eglinskaitė bei Vilniaus kino klasterio direktorius ir aktyvus kino platintojas bei prodiuseris Kęstutis Drazdauskas, kuris išsamiai papasakojo apie filmų gamybos procesą.

Vaikai turėjo galimybę pamatyti didžiausią Baltijos šalyse „žalio fono“ studiją, „susipažinti“ su filmavimo kamera – kamera robotu, bei apsilankyti grimerinėse, kuriose lankėsi įžymūs aktoriai. „Pasijutome, kaip tikros žvaigždės“, – savo įspūdžiais dalinosi kelionės dalyviai.

Toliau ekskursija tęsėsi vaizdo post-produkcijos studijoje „MADSTONE“, kur Linas Dabriška pademonstravo ir papasakojo, kaip pasikeičia nufilmuotas kadras prie jo padirbėjus profesionalams. Dalyviams buvo labai įdomu pamatyti besikeičiantį nufilmuotos medžiagos vaizdą ir kiek reikia įdėti daug darbo, norint gauti tinkamą vaizdą. „Prie kelių sekundžių vaizdo reikia dirbti net kelias dienas“, – stebėjosi jaunieji kūrėjai.

Ir paskutinė kelionės dalis – ekskursija po serialo „KARAS IR TAIKA“ filmavimo vietas. Ekskursijos dalyvius lydėjo ir savo žiniomis apie užkulisius filmavimo aikštelėje dalinosi gidė Lina Dusevičienė. Vaikai vaikščiojo po Vilniaus kiemus, gatves, aplankė pačius gražiausius Vilniaus senamiesčio pastatus bei išgirdo jų sukūrimo istorijas. Buvo aplankytos bažnyčios, cerkvė, praeita pačia mažiausia Vilniaus gatve, o atvykus į Vilniaus universitetą, salėje laukė baltų genčių istorija, kuri dar labiau pagilino jau turimas vaikų žinias.

Dėkojame konkurso partneriui ir rėmėjui Goethe-Institut (Vilnius), jo vadovui Detlef Gericker už pagalbą ir paramą organizuojant konkursą. Ačiū tariame Vilniaus kino klasterio direktoriui Kęstučiui Drazdauskui už savo laiką, kurį skyrė ekskursijos dalyviams, ekskursijos gidei Linai Dusevičienei ir, žinoma, Baltijos filmų archyvo koordinatorei Akvilei Eglinskaitei – už puikiai suorganizuotą kelionę.

Šilutės KPC inf.

Rašyti komentarą