Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teismas: policijos pareigūną pražudęs vairuotojas – kaltas

Publikuota: 2017 spalio 20 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Tauragės rajono apylinkės teismas 21 metų E. R. pripažino kaltu dėl eismo įvykio, kuriame žuvo pareigūnas Tomas Srūgys, ir skyrė jam vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Eismo įvykis, kurio metu žuvo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas T. Srūgys, įvyko šių metų sausio 24-ąją apie 14 val. netoli Pagėgių. Krovininis „Mercedes Benz“ mikroautobusas, kurį vairavo kaltinamasis, siekdamas išvengti susidūrimo su prieš jį važiavusiu ir stabdyti pradėjusiu sunkvežimiu staiga pasuko į kairę ir kaktomuša susidūrė su policijos tarnybiniu automobiliu „Škoda“, kuriuo patruliai vyko į iškvietimą. Įvykio metu žuvo policijos automobilį vairavęs pareigūnas.

„Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė 2017 m. sausio 24 d. str. „15min.lt: avarijoje žuvo policijos pareigūnas“

Teisme vaikinas savo kaltę pripažino visiškai ir gailėjosi. Nurodė, jog tą dieną jis dirbo ir vairuodamas derino su klientu siuntos pristatymo laiką, pokalbis vyko su laisvų rankų įranga. Važiuodamas paskui vilkiką nepastebėjo, kai jis pradėjo stabdyti, todėl matydamas, kad nespės sustoti, staigiai pasuko į šoną. Įvykus nelaimei, vyras atsiprašė nukentėjusiųjų ir padengė dalį žalos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaltinamasis teismo prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jo priežiūrą patikint tetai. Tačiau baudžiamosios atsakomybės jam išvengti nepavyko. Teismas prašymo netenkino. Jaunuolis ir prieš nusikaltimą, ir po jo vairuodamas tetos automobilį yra padaręs administracinių nusižengimų. Be to, teismas atkreipė dėmesį, jog laiduotoja gyvena ir dirba Vilniuje, o E. R. – Birštone, todėl akivaizdu, kad tetos galimybės daryti teigiamą įtaką ir kontroliuoti jaunuolio elgesį yra itin ribotos.

Teismas, įvertinęs byloje esančių ir nustatytų įrodymų visumą, konstatavo, kad kaltinamojo kaltė įrodyta. Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad jaunuolis kaltę prisipažino ir labai gailėjosi, savo poelgį vertino kritiškai, yra jauno amžiaus, darbovietėje charakterizuojamas teigiamai, anksčiau neteistas. Nuspręsta, jog bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajam neskyrus realios laisvės atėmimo bausmės, o įpareigojus jį tęsti darbą, nes taip turės galimybę atlyginti padarytą žalą.

Teismas mirusio pareigūno seseriai priteisė 6500 eurų neturtinės žalos atlyginimo iš UAB „Eurotransrus“, kurioje E. R. dirba vairuotoju. Nuteistasis turės atlyginti 1000 eurų bylinėjimo išlaidų žuvusiojo seseriai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Tauragės rajono apylinkės teismo inf.

Rašyti komentarą