Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietuvoje skelbiama gripo sezono pradžia

Publikuota: 2017 spalio 10 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Sergamumas gripu Lietuvoje didesnis nei pernai tuo pačiu metu, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (toliau – ULAC).

40-ąją šių metų savaitę (2017 m. spalio 2-8 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 67,6 atv./10 tūkst. gyventojų. 2016 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 59,2 atv./10 tūkst. gyventojų. Nors praėjusią savaitę palyginti su 39-ąja metų savaite sergamumas ŪVKTI ir gripu buvo mažesnis, užregistruota daugiau gripo atvejų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 40-ąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Telšių administracinėje teritorijoje.

Medikai primena, kad nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų apsaugo skiepai.

„Skiepijimasis būtent tam gripo sezonui skirtomis vakcinomis yra pati veiksmingiausia gripo profilaktikos priemonė. Gripo vakcina rekomenduojama pasiskiepyti rudens-žiemos laikotarpiu, nes reikia maždaug dviejų savaičių, kad žmogaus organizme susidarytų antikūniai kovai su gripo virusu“, – aiškino ULAC direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

Šiems rizikos grupių asmenims rekomenduojama skiepytis kiekvieną gripo sezoną. Jie skiepijami nemokamai (valstybės lėšomis):
65 m. ir vyresni asmenys;
nėščiosios;
asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose;
asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų, onkologinėmis bei imunitetą pažeidžiančiomis ligomis;
sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Parengta pagal www.ulac.lt inf.

Rašyti komentarą