Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: ne tik jaunimas šturmuoja Išbandymų kambarį bibliotekoje

Publikuota: 2017 spalio 06 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje nuo balandžio mėnesio teikiama nauja paslauga – atidarytas Išbandymų kambarys „Bebaimių 12+“, įkurtas diegiant inovatyvius kūrybinius ir šiuolaikinėmis technologijomis pagrįstus sprendimus.

Tai sulaukė didelio populiarumo ir susidomėjimo tarp Šilutės miesto ir rajono jaunimo. Šią nemokamą paslaugą nuo atidarymo pradžios išbandė apie 200 žmonių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Žinia apie Išbandymų kambarį jau pasklido ir už Šilutės rajono ribų. Spalio 5 d. grupė mokytojų iš Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyklos Tarptautinės mokytojų dienos proga apsilankė Išbandymų kambaryje „Bebaimių 12+“. Norint ištrūkti iš kambario mokytojoms teko pasukti galvą ir išspręsti nemažai galvosūkių. Tik juos išsprendus gaunamos tolimesnės užuominos ar kodai nuo spynų. Viešnioms teko rasti raktus, padėjusius atrakinti spynas. Gavus visas užuominas, išsprendus visus galvosūkius ir radus visus raktus bei kodus buvo rastas paskutinis raktas. Taip atsirado galimybė ištrūkti iš Išbandymų kambario.

Užduotys bei galvosūkiai Išbandymų kambaryje yra unikalūs ir įdomūs, nes jiems sukurti pasitelktos šiuolaikinės technologijos: interaktyvus stalas su įdiegtu interaktyviu žemėlapiu, virtualios realybės akiniai. Naudodamiesi planšetiniu kompiuteriu dalyviai turi ant sienos ar kitur aptikti greito atsakymo kodus (QR kodus) ir kt. Visi, apsilankę ir išbandę savo jėgas Išbandymų kambaryje, teigia, kad ši paslauga tikrai turininga, novatoriška laisvalaikio praleidimo forma, sudaranti sąlygas logiškai mąstyti, sistemingai siekti tikslo, ugdanti komandinio darbo įgūdžius.

Nuo spalio mėnesio Išbandymų kambarys atnaujintas, pridėta papildomų užduočių, kai kurios pakeistos, patobulintos, vienos dar labiau sudėtingesnės, kitos – šiek tiek palengvintos. Išbandymų kambarys veikia kiekvieną trečiadienį (detalaus darbo valandų grafiko teirautis bibliotekininkų). Visi, norintys dalyvauti, turi iš anksto registruotis tel. (8 441) 77 137 arba Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje (I aukštas, Tilžės g. 10).

Ši idėja įgyvendinama vykdant projektą „Išbandymų kambario šturmas“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos bei Šilutės rajono savivaldybės.

Dalia Vasiliauskytė, Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkė

Rašyti komentarą