Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuteistas už laivo įregistravimą kyšį davęs verslininkas

Publikuota: 2017 rugsėjo 26 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl papirkimo ir dokumentų suklastojimo, pripažino kaltu vienos verslo bendrovės vadovą R. I. ir skyrė jam subendrintą 200 MGL (daugiau nei 7 530 Eur) baudą.

Šis verslininkas susitarė su Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) Pramoginės laivybos skyriaus vyriausiuoju valstybiniu inspektoriumi Eugenijumi Macijausku, kad duos jam 200 Eur kyšį ir dalį šio kyšio, 100 Eur, iš karto perdavė už tai, kad inspektorius atliktų laivo pirminę techninę apžiūrą, šią transporto priemonę įregistruotų Lietuvos Respublikos vidaus vandenų laivų registre neteisėto savininko R. I. vardu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

2017 m. liepos 5 d. Šilutės rajono apylinkės teismas dėl 19 nusikalstamos veikos epizodų pripažino kaltu buvusį LSLA vyriausiąjį inspektorių E.Macijauską, ir jam skyrė didesnę nei 15 000 eurų baudą. Taip pat teismas nusprendė iš E.Macijausko konfiskuoti gautus kyšius – beveik 2,8 tūkst. eurų.

Susijęs: „Teismas: Macijauskas – kaltas“

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui, informuoja STT.

Parengta pagal www.stt.lt inf.

Rašyti komentarą