Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Spanguolių žygis“ Aukštumaloje: dalyviai aukojo sudegusios pažintinio tako dalies atnaujinimui

Publikuota: 2017 rugsėjo 25 Kategorija: Aktualijos, Rajone

J. Sendžikaitės, www.aukstumala.lt, nuotr.J. Sendžikaitės, www.aukstumala.lt, nuotr.

Mingės kaimo bendruomenė ir Nemuno deltos regioninio parko direkcija kartu su vietiniais gamtos gidais rugsėjo 23 d. suorganizavo „Spanguolių žygį“ po jau rudenėjančią Aukštumalos aukštapelkę.

Žygio idėja – drauge aplankyti aukštapelkę, sužinoti apie jos gyvenimą, pasidžiaugti pelkės dovanojamomis gėrybėmis, išmokti saugiai ir atsakingai elgtis gamtoje, o tuo pačiu – surinkti lėšų šių metų gegužę sudegusios Aukštumalos pažintinio tako dalies rekonstrukcijai paspartinti.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilta rudeniška saulė lepino visus susirinkusiuosius, dosniai rausvindama keliautojų skruostus, o virš žygeivių galvų praskrendančių gervių ir žąsų balsai viliote viliojo žiūrėti ne po kojomis (kur čia tos spanguolės?), o žvalgytis po dangaus žydrynę.

Visos nors ir ne itin gausiai susirinkusių žygio dalyvių paaukotos lėšos (121,71 Eur) jau perduotos Nemuno deltos regioninio parko administracijai. Tikimasi, kad tai paspartins tako atkūrimo darbus.

Projekto „Aukštumala” kolektyvas nuoširdžiai dėkoja visiems žygio dalyviams – organizatoriams ir žygeiviams – už suvokimą, kad visi kartu galime saugoti mus supančią aplinką ir netgi padėti gydyti skaudulius, kuriuos palieka neatsakingi lankytojai.

www.aukstumala.lt inf.

Rašyti komentarą