Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kintų seniūnija – patraukliausia Lietuvos kultūrinio turizmo vietovė. Kodėl ne?

Publikuota: 2017 rugpjūčio 04 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Rajone

Kintų Vydūno kultūros centras. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Kintų Vydūno kultūros centras. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Lietuvoje renkama patraukliausia kultūrinio turizmo vietovė. Į šį titulą, anot Valstybinio turizmo departamento, pretenduoja 33 šalies vietovės. Viena iš jų – Kintų seniūnija.

Kintų seniūniją Lietuvos kultūrinio turizmo vietovės rinkimams pasiūlė Šilutės turizmo informacijos centras.

Anot Mildos Budrevičienės, laikinai einančios Šilutės turizmo informacijos centro direktoriaus pareigas, paraiškoje kaip pagrindinis – bet ne vienintelis – kultūrinio turizmo objektas Kintų seniūnijoje nurodytas Kintų Vydūno kultūros centras. Lankytinų objektų sąraše taip pat yra Ventės ragas su ten veikiančia ornitologijos stotimi ir Minijos kaimas.

Iš visų rinkimuose dalyvaujančių turizmo traukos vietovių bus išrinkta nugalėtoja ir keturios finalininkės, kurios bus apdovanotos patraukliausios Lietuvos kultūrinio turizmo vietovės apdovanojimų ceremonijoje šių metų pabaigoje.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Apie patraukliausią Lietuvos kultūrinio turizmo vietovę bus sukurtas ją pristatantis vaizdo klipas, ji bus pakviesta į Europos Komisijos apdovanojimų ceremoniją, pristatoma Europos mąstu, turės galimybę dalyvauti „Patraukliausios Europos turistinės vietovės“ (angl. European Destinations of Excellence – EDEN) vietovių tinkle (http://youredenexperience.com). Be to, nugalėjusi vietovė bus įtraukta į kuriamą patraukliausių turizmo traukos vietovių EDEN maršrutą platformoje www.marsrutai.eu bei įvairiais projektais reklamuojama ateityje.

Prieš 8 metus, 2009-taisiais, patraukliausia Lietuvos turizmo vietove buvo išrinktas Nemuno deltos regioninis parkas, tuomet jis pelnė išskirtinės gamtos, kultūros ir turizmo darnos vietovės vardą.

Daugiau apie šių metų Lietuvos kultūrinio turizmo vietovės rinkimus – http://www.tourism.lt/lt/naujienos/pretendentu-tapti-patraukliausia-lietuvos-kulturinio-turizmo-vietoverekordiskai-daug

Rašyti komentarą