Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gyvūnams į akis žvelgia badas

Publikuota: 2010 gruodžio 31 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Roberto Kubiliaus nuotr.Roberto Kubiliaus nuotr.

Nemuno deltos regioniniame parke dėl oro sąlygų susidarė nepalanki situacija prasimaitinti paukščiams ir žvėrims. Žemė padengta daugiau nei pusmetrio storio sniegu, todėl miško ir pelkių gyventojams gresia badas, pranešė Valstybės saugomų teritorijų tarnyba (VSTT).

Kaip informavo Nemuno deltos regioninio parko ekologas Robertas Kubilius, baiminamasi, kad dėl storo sniego sluoksnio gali žūti nemažai gyvūnų.

Ypač bus blogai, jeigu žiemiškus orus pakeis atlydys ir sniego paviršiuje susiformuos pluta. Nebus įmanoma pasiekti žolės, ledo pluta žaloja ir žvėrių kojas. Briedžiai maisto randa skabydami ūglius nuo medžių ir krūmų viršūnių, o stirnos ūglių nepasiekia ir negali prisikasti iki grunto.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija kviečia į talką visus, kas neabejingi gyvajai gamtai. Prie lauko kelių reikėtų palikti šakų,  pakirsti menkaverčių krūmų. Šakos būtų ir maistas, ir paklotas žvėrims prigulti. Ėdžiose ir šėryklose derėtų palikti sausos duonos, šieno, o lesyklose – trupinių ir lašinukų.

Derėtų nuvalyti nors kelis kvadratinius metrus snieguotos žemės paviršiaus, kur žvėreliai galėtų įsirengti guolį – atsigulti ir pailsėti.  Taip suteiktumėte galimybę žvėreliams ir paukščiams išgyventi iki pavasario.

Šilutės rajono medžiotojai jau daugiau kaip prieš dvi savaites nutraukė visų taip pamėgtas medžiokles su varovais ir ėmėsi gelbėti žvėris nuo baltojo bado.

Pasak Šilutės rajono medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovės Nijolės Endrikienės, šiame kilniame darbe krašto medžiotojai bendradrabiauja su miškininkais: medžiotojai veža į miškus daržovių ir grūdų šernams, miškininkai parūpina jaunų medžio šakų stirnoms graužti. “Šilutės ETA Žinios” apie rašė str. “Medžiotojai slepia šautuvus”.

VSTT ir www.silutesetazinios.lt inf.

Rašyti komentarą