Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prieš akis – neramūs ketvirtadienio orai

Publikuota: 2017 birželio 28 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį daug kur oro temperatūra pasieks 28–30 laipsnių šilumos.

Šių metų birželis temperatūros kontrastais panašėja į pernykštį – šaltesnį laikotarpį staigiai keičia šilumos pliūpsnis, ir atvirkščiai.

Imkim praėjusią naktį, kai temperatūra nukrito iki 4–9 laipsnių šilumos (vietomis Žemaitijoje dirvos paviršiuje stebėta net silpna šalna!), ir palyginkim su artimiausios ketvirtadienio nakties 12–17 laipsniais ar penktadienio nakties net 16–21 laipsniu.

Didžiuliai kontrastai ir dienomis – vakar buvo 17–21, šiandien numatoma 20–25 laipsniai, o rytoj daug kur temperatūra pasieks 28–30, pietrytiniuose ir centriniuose rajonuose bus dar pora laipsnių karščiau, tik Kuršių nerijoje, pučiant rytinių krypčių vėjui, gaiviau – 25–27 laipsniai.
Šilutėje - http://www.meteo.lt/lt/miestas?placeCode=Silute.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šis atogrąžų oras su stipriais pietų srautais prie mūsų šalies prisiartins jau šįvakar. Pirmiausia šiltasis atmosferos frontas pasieks pietinius regionus – prapliups lietūs, ims griaudėti. Tik patys šiauriniai šalies rajonai dar išvengs neramių nakties orų.

Ketvirtadienio rytą pajusime tvankumą ir vis kaistantį orą, ims kauptis dar galingesni lietaus debesys, kurie antroje dienos pusėje daug kur prapliups smarkiomis liūtimis su perkūnijomis ar net kruša. Daug kur numatomas škvalinis vėjo sustiprėjimas iki 15–20 m/s, vietomis jo gūsiai gali siekti ir 25 m/s. Oro temperatūra vakarop kris, tačiau penktadienio naktis dar numatoma labai šilta ir drėgna, o pirmoje nakties pusėje dar išliks audringi orai.

Penktadienį, kad ir dažnai palynojant ar nugriaudžiant, karštis atslūgs, pamalonins 21–26 laipsnių šiluma, tik prie jūros stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas orą atgaivins labiau.

Savaitgalio orai išliks šilti, dažniau palis dienomis, o naktimis lietus pasirodys tik vietomis.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą