Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Vėtrungių kelias 2017“: žaidimas prasideda (nuotr.)

Publikuota: 2017 birželio 26 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Pirmadienį, birželio 26 d., Šilutėje startavo naujas pažintinis žaidimas „Vėtrungių kelias“, kuris tęsis iki pat rugsėjo 27 d.

Šiuo projektu siekiama patraukliai ir įdomiai išryškinti Mažosios Lietuvos regiono išskirtinumą. Pažintinio kelio dalyviams pristatomas Vakarų Lietuvos regiono kultūrinių renginių ir paslaugų tinklas, supažindinantis keliautoją su unikaliomis Mažosios Lietuvos vandens kultūrą populiarinančiomis tradicijomis ir papročiais.

Vėtrungė – šio kultūrinio kelio atpažinimo ženklas, kuris kelionės dalyvius lydės visos kelionės metu. Siekiant į žaidimą įtraukti kuo daugiau dalyvių 2017 m. Vėtrungių kelias prisijungė prie tarptautinio GEOCACHING projekto.

Šiemet „Vėtrungių kelio“ komanda žaidimo dalyviams siūlo tris temines „Vėtrungių kelio“ keliones. Pirmoji – „Vėtrungių kelio lobiai“. Šiame žaidime numatyti 9 pagrindiniai sustojimo objektai, kuriuose rasite specialius žaidimo lobius, susijusius su ta vietove.

Antrasis šiemet siūlomas žaidimas keliautojams – „Vėtrungių kelio“ skonių kolekcija. Žaidimo dalyviai kviečiami lankytis svetainės žemėlapyje nurodytose vakarų Lietuvos regiono kavinėse ir paragauti „Vėtrungių kelio“ skonio ekspertų siūlomų patiekalų.

Taip pat šio sezono keliautojams siūloma Vėtrungių kelio „selfie“ žaidimą – dalyvaudami jame, iš arčiau susipažinsite su Pamario regiono žymių istorinių asmenybių memorialinėmis ekspozicijomis bei pasidarę nuotaikingą asmenukę varžysitės dėl prizų!

Pasirinkite Jums patinkantį žaidimo būdą, registruokitės, dalyvaukite ir laimėkite žaidimo prizus!

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje vetrungiukelias.lt.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Žaidimas startavo per renginį „Vėtrungių diena“. Jo metu vyko pažintinė ekskursija „Hermano Zudermano keliais“. Vėliau H. Šojaus dvaro kiemelyje susirinkę šilutiškiai ir miesto svečiai buvo vaišinami tradicine kafija ir vofeliais, pageidaujantieji galėjo įsigyti skarelę su čia pat atspaustu „Vėtrungių kelio“ ženklu.

Muziejininkų iškepti vofeliai, kaip visada, buvo gardūs. Taip pat ir kafija. O jau ta cukraus pudra!…

Tačiau atėjo metas (maždaug apie 18 val.), kai šių eilučių autoriui ir kitiems dvaro kiemelyje susispietusiems smaguriams teko pakilti iš savo vietų – dar gerai, kad nebaigtų valgyti vofelių niekas neatėmė – ir žingsniuoti per gatvę, į senojo turgaus aikštę, kur prie vėtrungių, besisukiojančių ant aukštų karčių, jau laukė senas varpas ir „Vėtrungių kelio“ vėliava.

Varpo dūžiai ir į vieną eilę su vėtrungėmis iškelta vėliava paskelbė žaidimo pradžią.

24 kadrai. “Vėtrungių diena”

—————————————————————————————————————————————————————

Oresto Lidžiaus inf. ir nuotr.

Rašyti komentarą