Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Įkvėpk“. Projektas socialiniai atskirčiai mažinti (rugpjūčio 12 d. – Usėnuose)

Publikuota: 2017 birželio 16 Kategorija: Gyvenimas, Socialinė apsauga

uzsaugialietuva.lt nuotr.uzsaugialietuva.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partneriai – Lietuvos radijas ir televizija, Lietuvos verslo moterų tinklas ir Vilniaus krizių centras – pradeda projektą „Įkvėpk!“.

Prie iniciatyvos jungiasi aktyvūs žurnalistai, policijos pareigūnai, kariuomenės atstovai. Dešimčiai atokių Lietuvos miestų ir miestelių projekto iniciatoriai atveš žinią, kad pagalbos sulaukti įmanoma, reikia tik ryžto ir drąsos jos paprašyti.

Kiekviename „Įkvėpk“ susitikime vyks visos dienos kultūrinė ir šviečiamoji programa. Renginio tikslas – įkvėpti vietos bendruomenę pokyčiams, paskatinti nuo priklausomybių, skurdo, emocinių krizių kenčiančius žmones ieškoti pagalbos ir patiems ją teikti. Kiekvienas renginio dalyvis galės gauti socialinių darbuotojų, psichologų konsultacijas, bendruomenės problemas galės aptarti su policijos atstovais.

Svarbiausias renginių akcentas – sėkmės istorijos, kuriomis dalinsis problemas įveikę žmonės. Projekto metu pirmą kartą viešai bus rodomas žurnalistų Edvardo Kubiliaus, Justinos Gedvilaitės ir Maarten De Lange dokumentinis filmas „Gasčiūnai“, pasakojantis apie Joniškio rajono Gasčiūnų kaimo žmones, asmenine pokyčių istorija dalinsis ir smurtą artimoje aplinkoje patyrusios moterys, viena jų pristatys pirmąją savo drabužių kolekciją.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Projekto „Įkvėpk“ startas – birželio 17 d. Šalčininkuose. Su vietos bendruomene susitiks ir patirtimi dalinsis kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorė, žurnalistė Edita Mildažytė, žurnalistas Arnas Mazėtis, projekto iniciatoriai ir bičiuliai.

Projektas „Įkvėpk“ atvyks į šias bendruomenes:

Birželio 17 d. – Šalčininkai, Šalčininkų r.
Birželio 24 d. – Kudirkos Naumiestis, Šakių r.
Liepos 1 d. – Tiltagaliai, Panevėžio r.
Liepos 8 d. – Saviečiai, Kėdainių r.
Liepos 15 d. – Jungėnai, Kalvarijos sav.
Liepos 22 d. – Antazavė, Zarasų r.
Liepos 29 d. – Joniškis, Molėtų r.
Rugpjūčio 5 d. – Žilpamūšis, Pasvalio r.
Rugpjūčio 12 d. – Usėnai, Šilutės r.
Rugpjūčio 19 d. – Gasčiūnai, Joniškio r.

Parengta pagal uzsaugialietuva.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
stebėtojas 2017 birželio 18d., 13:3978.61.11.158

Ne viena šilutiškių organizacija daugelį metų savo veikla mažina atskirtį. Kai Mildažytė imasi, visi net aikteli, bet savų žmonių gerų darbų nelabai kas nori pastebėti. ,,Sandora”, Šilutės katalikių moterų draugija, šilutiškių ,,Gelbėkit vaikus” ir t.t. Ar kas pagalvoja, kiek gerų darbų jie padaro?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą