Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Birželį prausimės brangiau… Arba mažiau

Publikuota: 2017 gegužės 30 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM) lengvatos centralizuotai tiekiamai šilumai panaikinimo pasekmes pajausime jau artimiausiu metu.

Iš visagalio feisbuko išminties lobynų: „Lietuva – keista šalis. Dėl alkoholio draudimo piktintis į gatves išėjo daugiau žmonių nei dėl mažų algų…“
Jau nekalbant apie PVM lengvatos centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui panaikinimą – masinių protestų kaip ir nebūta.
Tačiau netruks ateiti ir liepa. O su ja – ir sąskaitos už birželio mėnesį suvartotą karštą vandenį, kurios žada būti gerokai didesnės nei iki šiol.

UAB „Šilutės šilumos tinklai“ praneša, kad karšto vandens kubas pamario sostine tituluojamo miesto gyventojams birželio mėnesį kainuos 6,22 euro – net 0,69 Eur brangiau nei gegužę – ačiū Seimui už 12 proc. didesnį PVM.
Brangiau už karštą vandenį, lyginant su gegužės mėnesių (tačiau pigiau už gyventojus), mokės ir kiti vartotojai – 5,95 Eur (dabar – 5,87 Eur).
Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas
Centralizuotai tiekiamos šilumos kilovatvalandės kainos birželio mėnesiui:
gyventojams – 5,75 euro ct (dabar – 5,04 euro ct);
kitiems vartotojams – 5,60 euro ct (dabar – 5,45 euro ct).
Palyginimui: praeitų metų birželį šilumos kilovatvalandė Šilutės gyventojams kainavo 4,81 euro ct, o karšto vandens kubinis metras – 5,41 Eur.

www.silutesst.lt ir www.silutesetazinios.lt inf.

Rašyti komentarą