Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Telefoniniai sukčiai persikėlė į internetinę erdvę

Publikuota: 2017 gegužės 28 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Tobulėjanti visuomenė bei paslaugų perkėlimas į elektroninę terpę verčia tobulėti ir laisvės atėmimo vietose esančius asmenis. Nuteistieji atranda naujų pasipelnymo iš patiklių žmonių būdų.

Populiarų telefoninį sukčiavimą, kai informuojama apie artimo žmogaus nelaimę ir prašoma už pagalbą pinigų, keičia kitas, ne mažiau sumanesnis būdas – skelbimai populiariuose nekilnojamojo turto ar automobilių pardavimo portaluose, ar socialiniuose tinkluose, kuriuose bausmę atliekantys nuteistieji skelbiasi apie parduodamus įvairius daiktus mažesne nei rinkos kaina.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Padažnėjo atvejų, kai susigundę patraukliu internetiniu skelbimu, asmenys paskambina jame nurodytu telefonu ir net nesusimąstydami perveda sukčiams nuo 50 iki 100 eurų avansinį užmokestį už norimą įsigyti nekilnojamojo turto objektą ar automobilį.

Kalėjimų departamentas ragina piliečius būti budriais, nesusigundyti viliojančiais pasiūlymais ir nepervedinėti avansu pinigų nepažįstamiems asmenims už neatliktas paslaugas ar neįsigytus daiktus.

Skelbimų pavyzdžiai:

www.kaldep.lt inf.

Rašyti komentarą