Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Buriama meldinės nendrinukės savanorių komanda

Publikuota: 2017 gegužės 22 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

www.bef.lt nuotr.www.bef.lt nuotr.

Siekdami užtikrinti greitesnį ūkininkų informavimą apie jų laukuose perinčias globaliai nykstančias meldines nendrinukes, gamtininkai į pagalbą šiemet pirmą kartą pasitelks entuziastingus gamtos mylėtojus. Specialiai šiam tikslui buriama savanorių komanda lankys ūkininkus, supažindins juos su agroaplinkosauginėmis priemonėmis, teiks siūlymus ir pagalbą.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Kasmet didžiuliu iššūkiu tiek ūkininkams, tiek gamtininkams tampa birželio mėnuo, kai per labai trumpą laiką turi būti ne tik įvykdyta pirmoji meldinių nendrinukių apskaita, bet ir jos rezultatai perduoti ūkininkams. Nuo to, ar einamaisiais metais ūkininkų valdose peri pasauliniu mastu saugoma meldinė nendrinukė, priklauso šienavimo pradžia. Dėl to būtina kiek įmanoma greičiau apie apskaitos rezultatus pranešti ūkininkams. Bendravimas su ūkininkais bus pagrindinė meldinės nendrinukės savanorių užduotis,” – apie naują savanorių komandą pasakoja „Baltijos aplinkos forumo” direktorius Žymantas Morkvėnas.

Savanoriai taip pat dalyvaus atliekant meldinių nendrinukių apskaitą, teiks informaciją apie agroaplinkosaugines priemones, prižiūrės, kaip laikomasi įsipareigojimų. Savanorystė pareikalaus intensyvaus įsitraukimo birželio mėnesį bei minimalaus dėmesio likusią vasarą.

Visi, norintys tapti meldinės nendrinukės savanoriais, turės dalyvauti specialiuose dviejų dalių mokymuose – teorinėse paskaitose bei praktinėje išvykoje. Numatoma, kad pirmoji mokymų dalis vyks gegužės 31 d. 9.00-11.00 val. Šilutės žemės ūkio mokykloje, Pagryniuose, o praktinė išvyka – birželio 5 d. vakare. Po savanorystės visi savanoriai gaus jų patirtį ir žinias įrodantį sertifikatą.

Susidomėjusius šia galimybe savanoriauti kviečiama kreiptis į Baltijos aplinkos forumą: www.meldine.lt, el. p. norvaisaite.rita@bef.lt, tel. nr. 8 5 219 5501.

www.bef.lt inf.

Rašyti komentarą