Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šyša – mūsų upė, ir taškas (nuotr.)

Publikuota: 2017 gegužės 19 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Penktadienį Šilutėje surengtas žygis baidarėmis Šyšos upe, skirtas turizmo sezono atidarymui. Tuo pačiu metu vyko ekologinė akcija „Šyša – mūsų upė“, kurios metu iš upės (nuo Verdainės užtvankos iki Šilutės mažųjų laivų uosto) buvo renkamos šiukšlės.

Malonu pastebėti, kad šiukšlių Šyšos upėje, lyginant su ankstesniais metais, mažėja, o norinčiųjų prasmingai praleisti laiką ant vandens daugėja. Plečiasi ir žygio dalyvių geografija.

Pastarajame žygyje dalyvavo daugiau kaip 30 žmonių. Be Šilutės gražinimo draugijos narių ir jaunųjų ekologų iš Šilutės Vydūno gimnazijos (pastarųjų, skaičiuojant su 2 mokytojomis, buvo net 18), žygyje ir ekologinėje akcijoje dalyvavo dar beveik 10 kitų šilutiškių ir – o tai didžiausia naujiena – 3 Klaipėdos gyventojai.

Apie šiukšles Šyšos upėje. „Bambaliai“ ir alaus buteliai, kuriuos dar prieš kelis metus galėjai vežimu vežti, dabar jau tampa „deficitu“. Tačiau neįprastų šiukšlių upėje vis dar galima aptikti. Šios dienos išskirtiniai radiniai – tai dvi automobilinės padangos, vaikiškas vežimėlis ir vieno prekybos centro prekių vežimėlis.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Po daugiau kaip dvi valandas trukusio irklavimo ir Šyšos upės švarinimo Šilutės mažųjų laivų uoste žygio dalyvių laukė arbata su pyragu.

Žygį organizavo Šilutės gražinimo draugija, Šilutės Vydūno gimnazijos ekologų klubas ir Šilutės turizmo informacijos centras. Jiems talkino bendruomenė „Rusnės sala“ (pirmininkas Raimondas Plikšnys, rusniškiai Dainora ir Kęstutis Laukevičiai, šilutiškis Stasys Blinkevičius ir UAB „Šilutės autobusų parkas“.

Ekologiniai žygiai Šyšos upėje rengiami kasmet nuo 2009 metų.


1 skaitytojų komentaras
Pranas 2017 gegužės 19d., 20:5178.61.173.6
Kokiame konteineryje sukrovėte surinktas atliekas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 6

Atsakyti

Rašyti komentarą