Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tautinio paveldo kūrėjai džiugina naujais pasiekimais

Publikuota: 2010 gruodžio 21 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

Angelė ir Vytautas Raukčiai pripažinti sėkmingiausiai dirbančiais Lietuvos tradiciniais amatininkais. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Angelė ir Vytautas Raukčiai pripažinti sėkmingiausiai dirbančiais Lietuvos tradiciniais amatininkais. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Prieš metus medžio drožybos ir kiaušinių marginimo meistrams sutuoktiniams Angelei ir Vytautui Raukčiams iš Balčių kaimo (Vainuto sen.) pirmiesiems Šilutės rajone buvo įteikti Tautinio paveldo produkto sertifikatai. O praeitą penktadienį Vilniuje, LR Seime, jie buvo premijuoti kaip sėkmingiausiai dirbantys Lietuvos tradiciniai amatininkai.

Be jų tokio įvertinimo sulaukė tik sūrininkė Nijolė Šopienė iš Šiaulių rajono.

Šiuo metu Šilutės rajono tautinio paveldo produktų kūrėjai jau turi keturis sertifikatus.

Vyndarys Česlovas Ramoška su savo gyvenimo moterim Tatjana. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vyndarys Česlovas Ramoška su savo gyvenimo moterim Tatjana. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Pavasarį tradicinio lietuvių liaudies amato statusas buvo suteiktas rusniškio Alfonso Demerecko tikrosios ūkinės bendrijos plėtojamai stogdengystei ir tvorų pynimui iš nendrių. O lapkričio 26 d. Tautinio paveldo produkto sertifikatas buvo įteiktas vyndariui Česlovui Ramoškai iš Žagatpurvių kaimo (Švėkšnos sen.).

Šį antradienį visi šie krašto tautinio paveldo kūrėjai buvo pakviesti į Šilutės r. savivaldybę susitikti su rajono vadovais. Tačiau A. Demereckas, kuris šiuo metu ruošiasi didžiajai nendrių pjūčiai, nerado tam laiko.

Susitikimo su rajono vadovais metu tautinio paveldo kūrėjai pasidalijo savo pastebėjimais apie jiems suteiktų sertifikatų praktinę naudą, buvo aptarta galimybė kitąmet organizuoti jų sodybose teminius renginius, kurie papildytų Šilutės jubiliejinių metų renginių programą.

Rašyti komentarą