Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės varguoliai neskuba skanauti kalėdinės sriubos

Publikuota: 2010 gruodžio 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Į šį pirmadienį Šilutės baldų bendrovės valgykloje prasidėjusią kalėdinę akciją “Šiltos ir sočios Kalėdos”, skirtą Šilutės miesto varguoliams nemokamai pamaitinti, atėjo viso labo trys skurdžiai besiverčiantys miestelėnai.

Tačiau šios akcijos organizatorių ir partnerių tai nė kiek nenustebino. Pasak Šilutės baldų bendrovės valgykloje viešojo maitinimo paslaugą teikiančios įmonės savininko Vinco Vaitiekaus, Šilutės varguoliai lygiai taip pat nedrąsiai rinkdavosi ir į prieš kelis metus rengtas paramos karštu maistu akcijas. Ypač pirmąją dieną, kai į valgyklą susirenka gausus būrys akcijos organizatorių, rėmėjų ir žiniasklaidos darbuotojų. Tačiau kitomis akcijos dienomis, anot pašnekovo, jo įmonė nemokamai pamaitindavo iki 30 žmonių.

Panašaus valgančiųjų skaičiaus tikimasi sulaukti ir per šią paramos akciją, kuri tęsis 4 dienas, iki gruodžio 23 d. Jeigu bus sulaukta daugiau paramos maistu ir pinigais, akcija galį būti pratęsta ir iki Naujųjų metų.

Pastarąją akciją remia Šilutės rajono savivaldybė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Šilutės komitetas, paramos ir labdaros fondo „Maisto banko“ Klaipėdos padalinys, UAB “Egmina”, kitos įstaigos ir organizacijos. Savo indėlį atnešė ir Šilutės muzikos klubas “Karčema”: sekmadienį prie miesto kultūros ir pramogų centro klubas surengė labdaros koncertą, kurio metu miestelėnai kalėdinei sriubai paaukojo per 80 litų.

Šį pirmadienį visi organizatoriai, partneriai ir rėmėjai rinkosi į akcijos “Šiltos ir sočios Kalėdos” pradžios renginį. Jo metu visiems buvo palinkėta sotesnių ateinančių metų, ant stalo buvo uždegtos Advento žvakutės, kalėdinę sriubą pašventino Šilutės katalikų parapijos klebonas Stasys Toleikis.

1 skaitytojų komentaras
nuomonė 2010 gruodžio 21d., 10:5178.61.24.50

Varguoliai Europos remiami maisto produktais. Ar bereikia dar paramos.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą