Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Lydeka-2017“: žvejybos mėgėjai niekaip nepasimoko

Publikuota: 2017 balandžio 25 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Akcijos „Lydeka – 2017“ rezultatai.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai ir neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, vykdydami akciją „Lydeka – 2017“, nuo š. m. kovo 20 d. iki balandžio 20 d. surengė beveik 100 reidų, siekdami apsaugoti neršiančias lydekas.

Patikrinta beveik 2000 žvejų. 78 žvejams surašyti įspėjimai už šiukšlinimą arba už tai, kad neturėjo žvejo mėgėjo bilieto, 16 žvejų surašyti administraciniai nurodymai sumokėti po 45 eurus už tai, kad neturėjo žvejo mėgėjo kortelės.

58 asmenys gavo įspėjimus už netinkamą automobilio statymą gamtoje. 17 asmenų gaudė žuvį neteisėtomis priemonėmis: statomais tinklais, skrituliais ar meškerėmis naudojant gyvą žuvelę, vienas asmuo naudojo žeberklą.

Akcijos metu pagautiems brakonieriams teks atlyginti daugiau nei 3000 eurų žalą žuvų ištekliams. Taip pat buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai, pažeidėjams gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Iš pažeidėjų konfiskuotos 7 meškerės, 6 skrituliai, 3 tinklai, žeberklas ir 2 pripučiamos guminės valtys.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

70 kartų patikrintos verslinės žvejybos įmonės, pažeidimų nenustatyta.

Nors akcija „Lydeka – 2017“ jau baigėsi, tačiau aplinkos apsaugos inspektoriai ir toliau didelį dėmesį skirs žvejybos kontrolei.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose draudžiama gaudyti karšius. Taip pat iki gegužės 20 d. teks pakentėti tiems žvejams, kurių svajonių žuvis yra sterkas.

klrd.am.lt inf.

Rašyti komentarą