Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: kaip girtas ir įspūdingą kyšį brukęs „vairuotojas“ tapo keleiviu?

Publikuota: 2017 vasario 01 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

 Tomo Markelevičiaus, 15min.lt, asociatyvi nuotr. Tomo Markelevičiaus, 15min.lt, asociatyvi nuotr.

Šilutės rajone gyvenantis Linas įkliuvo visiškai girtas, pareigūnus bandė nupirkti tūkstančiais Švedijos kronų, o per keletą valandų joks kitas vairuotojas taip ir nepasirodė. Kaip jam pavyko įrodyti, kad ne jis atvairavo automobilį iki kaimo parduotuvės?

Vieną praėjusių metų sekmadienį Šilutės rajono policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, kad apie 18 val. prie Šylių parduotuvės pasirodė įkaušęs vairuotojas.

Į tokią informaciją policijos pareigūnai reaguoja rimtai, todėl du patruliai buvo nusiųsti patikrinti informacijos į Šylių kaimą.

Atskubėję prie parduotuvės, pareigūnai kitoje gatvės pusėje pastebėjo automobilį „Renault“, o jo viduje – keleivio vietoje sėdintį vyriškį.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kas vairavo?

Vyras buvo akivaizdžiai girtas, tačiau pasitikrinti alkotesteriu jo įtikinėti nereikėjo. Alkoholio matuokle jam buvo nustatytas sunkus 2,82 prom. girtumas, tačiau policija susidūrė su kitu iššūkiu.

Vyras negalėjo paaiškinti, kas sėdėjo prie vairo, tačiau teigė, kad iki parduotuvės automobilį atvairavo ne jis.

Lyg to nebūtų gana, atsakinėdamas į pareigūnų klausimus vyras pradėjo brukti 11 tūkst. Švedijos kronų (1149 eurus), kad nebūtų rašomas protokolas. Policininkai tai palaikė bandymu juos papirkti, už kurį numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Užkrovęs papildomo darbo pareigūnams, girtas vyras kartu su jais praleido ilgiau nei dvi valandas, kol buvo pildomi dokumentai šalia Šylių kaimo parduotuvės, Tilto gatvėje.

Per visą ta laiką jį neva atvežęs vairuotojas taip ir nepasirodė.

Pareigūnams jo versija darėsi vis mažiau tikėtina, todėl užpildę pažeidimo protokolus jie išvežė vyrą į areštinę, kur paprastai atsiduria kyšininkai.

Teisme – pulkas liudininkų

Šilutės rajono apylinkės teisme šią bylą, kurioje „Renault“ vairuotojas buvo kaltinamas vairavimu išgėrus ir kyšininkavimu, nagrinėti teko teisėjai Nijolei Bagdonienei.

Kadangi vairuotojas su kaltinimais nesutiko, be patrulių kaip liudininkai į teismą buvo iškviesti ir pulkas atsakomybėn traukiamo Lino draugų, tarp kurių buvo ir neva automobilį vairavęs A.D.

A.D neslėpė, kad Linas yra jo tėvo draugas, kuris tądien paprašė pavairuoti jo automobilį, kol kiti trys draugai – tarp jų ir policijai įkliuvęs Linas – automobilyje gėrė degtinę.

Visi liudiję Lino draugai patvirtino, kad prie parduotuvės jie lankėsi dukart, o tuomet Linas paprašė jį darkart nuvežti į Šylius.

Kol vairuotojas pasiekė kaimą, Linas užmigo.

Vairuotojas „nuėjo pas draugą“

A.D. teisme aiškino pastatęs automobilį „prie kažkokio namo“ ir nuėjęs pas draugą, o vėliau išėjęs į lauką nei Lino, nei jo automobilio neberado.

Viso to užteko, kad prieš vairuotoją kurpta byla subliukštų – teisėjai neliko kitos išeities, kaip tik nutraukti šią teiseną dėl vairavimo išgėrus.

Taip vyriškis išsaugojo vairuotojo pažymėjimą ir išvengė didžiulės piniginės baudos. Teisėja

N. Bagdonienė savo sprendimą motyvavo tuo, jog be pranešimo policijai kitų įrodymų, jog įkaušęs Linas tuomet vairavo savo automobilį pats, policija nepateikė.

O kaip dėl pasiūlyto kyšio? Ar teismui tai nepasirodė įtikinamas argumentas, jog vairuotojas taip, iš esmės pripažino, savo kaltę?

„Teismas atsižvelgia į tai, kad L.G. buvo labai apsvaigęs, todėl ta aplinkybė, kad jis siūlė kyšį pareigūnams, gali būti vertinama kaip jo neadekvačiai suvokta situacija jo sunkaus girtumo stovyje”, – rašoma teismo sprendime nutraukti bylą

Už bruktą kyšį – nubaustas

Tiesa, tai nereiškia, kad Linas išvengė atsakomybės už pasiūlytą kyšį. Šis nusikaltimas buvo nagrinėjamas atskira tvarka. Dar prieš sulaukdamas verdikto dėl galimo vairavimo išgėrus, Liną pasiekė naujienos iš to paties Šilutės rajono apylinkės teismo, ir – tos pačios teisėjos N. Bagdonienės.

Dėl bandymo papirkti pareigūnus jis buvo pripažintas kaltu. Tai jam užtraukė teistumą ir 1069 eurų baudą, kuri vis dėlto buvo sumažinta trečdaliu, todėl galutinė bauda siekė 753,20 euro.

Teismo atstovė pažymi, kad į bausmę yra įskaityta ir viena už areštinės grotų praleista diena.

15min pasiteiravo, ar Šilutės rajono policija ruošiasi skųsti Lino atžvilgiu teismo priimtą nutartį. „Teismo nutartis nebuvo apskųsta“, – pranešė Tauragės apskrities policijos atstovė Rūta Janavičiūtė.

Paulius Ramanauskas, 15min.lt

1 skaitytojų komentaras
geriam 2017 vasario 2d., 09:3884.15.182.18

Reiskia nieko neuzmuso gali ir toliau masinoje gerti ,bei vazineti .Negerai.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą