Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutė tarptautinėje parodoje „Adventur 2017“

Publikuota: 2017 sausio 30 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

Šilutės TIC nuotr.Šilutės TIC nuotr.

2017 ieji… Šilutės turizmo informacijos centras pradeda skaičiuoti naujus turizmo metus Pamario krašte…. Naujuosius metus pradedame intensyviu laikotarpiu – Pamario krašto pristatymu tarptautinėse turizmo parodose, naujų maršrutų sudarymu, jau esamų tobulinimu ir kitais darbais bei rūpesčiais.

Sausio 20-22 dienomis Vilniuje šurmuliavo penktoji tarptautinė turizmo ir laisvalaikio paroda „ADVENTUR 2017“, kurios šūkis „Paragauk pasaulio. Paragauk Lietuvos.“

Dalyvauti šioje parodoje Šilutės turizmo informacijos centras (toliau – Šilutės TIC) ruošėsi kartu su kolegomis iš viso Klaipėdos regiono. Bendra Klaipėdos regiono stendo koncepcija leidžia pritraukti daugiau lankytojų ir kuo plačiau pristatyti Pamario krašto ir Klaipėdos regiono turizmo išteklius.

Šilutės TIC darbuotojai parodos lankytojus kvietė išbandyti keliauti po Šilutės rajoną dviračiais, pėsčiomis ir automobiliais, kartu pažinti istorinius, gamtos ir kultūrinius lankomus objektus. Pristatė Pamario krašto turistines naujienas. Ruošiantis parodai buvo atnaujinti ir išleisti nauji informaciniai leidiniai. Į parodos atidarymą atvyko Šilutės rajono savivaldybės atstovai – Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis, mero patarėja Inesa Murauskienė, Šilutės rajono administracijos direktorius Sigitas Šeputis, administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis ir vyriausioji specialistė Edita Šukytė. Parodos metu Pamario stendą aplankė garbūs svečiai, o Japonijos ambasadorius 2017 metų gegužės mėnesį jau įtraukė į savo darbotvarkę vizitą į Šilutės rajoną, aplankyti vėjo, vandens ir paukščių karalystę…

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Atidarymo metu buvo apdovanoti „Turizmo sėkmingiausieji 2016“. Apdovanojimams buvo nominuotas ir Pamarys – 2016 metų turistinė traukos vietovė. Labai gaila, bet lyderio pozicijas keliautojai ir lankytojai savo balsų pagalba atidavė Kauno miestui, nors ir minimalia balsų persvara…. Garbinga antroji vieta verčia mus dar labiau stengtis viešinti informaciją koks gražus ir patrauklus poilsiui ir pramogoms yra Pamario kraštas.

Paroda „Adventur“ yra vienintelė tarptautinė turizmo, aktyvaus laisvalaikio ir kelionių paroda Lietuvoje, kuri kviečia aplankyti dar nepažintus gimtosios šalies kampelius, egzotines pasaulio šalis. Parodos metu pristatomos naujos atostogų kryptys, taip pat siūloma išmėginti aktyvias pramogas bei įsigyti keliones pigiau.

Vykusiame miestų forume, kurio tema „Gastronominis turizmas – ar Lietuva turi ir gali?“ buvo diskutuojama apie gastronominio turizmo populiarumą, jo svarbą ir Lietuvos kulinarinio paveldo išskirtinumą. Diskusijoje dalyvavo Lietuvos turizmo bei gastronomijos profesionalai. Pasaulines gastroturizmo tendencijas pristatė Izraelio televizijos žvaigždė ir gastronomijos žurnalistas Gil Hovava. Šiame forume Šilutės Žuvienės virimo čempionatas buvo pristatytas gerosios praktikos pavyzdys ir pristatyti Šilutės rajone siūlomi turistinių paslaugų paketai ir paslaugos, kurie puikiai suderina kulinarinį paveldą su tradicijomis ir pateikia Pamario krašto gerbėjams bei svečiams.

Parodos metu kiekvienas Lietuvos regionas savo stenduose pristatė ne tik naujausius turistinius maršrutus, lankomus objektus, bet ir siūlė paragauti tradicinių krašto patiekalų. Valstybinio turizmo departamento stende žymūs Lietuvos kulinarai, tokie kaip Alfas Ivanauskas, Vytaras Radzevičius, Beata Nicholson, gamino patiekalus iš tradicinių lietuviškų produktų. Renginio svečiai galėjo ne tik akis į akį pabendrauti su televizijos žvaigždėmis, bet ir degustuoti jų pagamintus patiekalus.

Vienoje iš parodos salių, kuri vadinosi „Autentiška Lietuva“, buvo galima leistis į gastronominę kelionę po Lietuvą, ragauti tautinio paveldo patiekalų bei gėrimų. Pristatyti Šilutės krašto autentišką gaminį vyko Česlovo Ramoškos vyno ūkio šeimininkė Tatjana Ramoškienė, kuri parodos lankytojus kvietė į vyno degustacijas. Pagal 150 metų senumo šeimos tradicijas iš nuosavame ūkyje užaugintų uogų ir vaisų natūralus vynas, pasižymintis subtiliu kvapu ir puikiai atskleidžiantis uogų skonį ir nepakartojamą aromatą, sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo.

Parodos dalyvių skaičius – 300 (30 proc. daugiau nei 2016 metais)

28 šalys – Baltarusija, Bulgarija, Estija, Čekija, Danija, Graikija, Gruzija, Jordanija, Italija, Indonezija, Kipras, Latvija, Lenkija, Lietuva, Omanas, Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Rusiją, Seišelių salos, Singapūras, Slovakija, Suomija, Švedija, Tailandas, Turkija, Vietnamas, Ukraina.

Šiemet Lietuvai parodoje atstovavo net 50 šalies miestų ir rajonų – Alytus, Anykščiai, Birštonas, Biržai, Druskininkai, Ignalina, Jonava, Jurbarkas, Kaišiadorys, Kauno miestas ir Kauno rajonas, Kėdainiai, Klaipėda, Kretinga, Kupiškis, Lazdijai, Marijampolė, Mažeikiai, Molėtai, Nida, Pagėgiai, Pakruojis, Palanga, Panevėžys, Pasvalys, Plungė, Prienai, Radviliškis, Raseiniai, Rietavas, Rokiškis, Rusnė, Skuodas, Šakiai, Šalčininkai, Šiauliai, Šilalės rajonas, Šilutė, Švenčionys, Tauragė, Telšiai, Trakai, Ukmergė, Utena, Varėna, Vilkaviškis, Vilnius, Vilniaus rajonas, Zarasai, Žemaitijos regionas.

Parodos lankytojų skaičius – 29631 (19,54 proc. daugiau nei 2016 metais) iš jų 21 proc. specialistų – turizmo verslo atstovų, gidų.

Apsilankymo parodoje tikslai:
27 proc. – nuolaidos, galimybė pirkti kelionę pigiau;
32 proc. – poilsis ir atostogos Lietuvoje;
36 proc. – poilsis ir atostogos užsienio šalyse;
9 proc. – tema gastronominis turizmas.

Sausio 11-15 dienomis Šilutės rajono turizmo ištekliai pristatyti „Vakantiebeurs“ parodoje Utrechte, Olandijoje. Bendrame Lietuvos stende prisistatęs Šilutės rajono turizmo informacijos centras kvietė atvykti į Pamario kraštą. Parodos lankytojus ypač domino galimybė keliauti su kemperiais aplink Baltijos jūrą, apgyvendinimo paslaugų kokybė bei susisiekimas visose Baltijos šalyse. Pastebima tendencija, kad užsienio turistus vilioja Lietuva, kaip saugi šalis, kurioje gera ir smagu keliauti… Čia galima pažinti naujas vietoves ir puikiai praleisti laiką, taip pat „jaunėja“ potencialių turistų amžius ir įvairėja pageidaujamų turizmo paslaugų spektras.

Pamario krašto turizmo potencialas vasario mėnesį planuojamas pristatyti Rygoje, Prahoje, Hamburge bei Taline vyksiančiose tarptautinėse turizmo parodose.

Šilutės TIC inf.

1 skaitytojų komentaras
Turistai 2017 sausio 30d., 18:0378.61.190.84
Matos, kad ta įstaiga taško mokesčiu mokėtoju pinigus be naudos. Dar viena irštva saviem susisodint

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 7

Atsakyti

Rašyti komentarą