Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Iš vaikų darželio išprašyti statybininkai iškasė karo kirvį

Publikuota: 2017 sausio 05 Kategorija: Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vaikų lopšelio – darželio „Žvaigždutė“ atnaujinimo darbus vykdžiusi, bet be pinigų už atliktus darbus likusi bendrovė Šilutės rajono savivaldybę apskundė Viešųjų pirkimų tarnybai.

Viešųjų pirkimų tarnyba aiškinasi, ar Šilutės rajono savivaldybės administracija, vykdydama Šilutės miesto vaikų lopšelio – darželio „Žvaigždutė“ atnaujinimo darbų pirkimą neskelbiamų derybų būdu, kartais nepažeidė LR viešųjų pirkimų įstatymo.

Reikalų, susijusių su šiuo pirkimu, radosi ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai: vakar, gruodžio 4 d., pradėtas tyrimas dėl Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario Stepono Kazlausko elgesio. Mat komisija gavo skundą, kad S. Kazlauskas, atstovaudamas savo valdomai statybų bendrovei „Žibai“, sudarė viešojo pirkimo sutartį su Šilutės rajono savivaldybės administracija.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Visą šią košę užvirė Pagėgiuose registruota UAB „Robrona“, kuri dar praeitų metų vasaros pradžioje buvo laimėjusi supaprastintą atvirą „Žvaigždutės“ lopšelio – darželio atnaujinimo darbų, finansuojamų Valstybės investicijų programos lėšomis, pirkimą, tačiau laiku neįvykdė savo įsipareigojimų.

Šilutės rajono savivaldybės administracija nusprendė nepratęsti sutarties su šia įmone ir praeitų metų gruodį neskelbiamų derybų būdu nusamdė kitą rangovą. Juo tapo savivaldybės tarybos nario S. Kazlausko valdoma UAB „Žibai“.

2016 m. gruodžio 19 d. UAB „Robrona“ kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą su prašymu sustabdyti minėto viešojo pirkimo procedūras ir UAB „Žibai“ vykdomus „Žvaigždutės“ lopšelio – darželio atnaujinimo darbus, pritaikant laikinąsias apsaugos priemones. Tačiau teismas šio prašymo nepatenkino.

„Žibams“ – nauja sutartis, „Robronai“ – špyga

Paviršutiniškai vertinant, UAB „Robrona“ turi pagrindą skųsti savivaldybės administraciją: pati pasisiūlė atlikti atnaujinimo darbus „Žvaigždutės“ lopšelio – darželio vaikų grupių bei miegojimui skirtose patalpose, skalbyklos, virtuvės maisto bloko, bendrojo naudojimo ir kitose patalpose už 49 816 eurų ir, kaip teigiama viename iš skundų, jau buvo atlikusi per 80 proc. visų darbų, tačiau galiausiai liko be nieko – ir be naujos sutarties, ir be pinigų už atliktus darbus, tuo tarpu „Žibų“ bendrovė, pakviesta dalyvauti neskelbiamose derybose (UAB „Robrona“ į derybas nebuvo pakviesta), užsiprašė kone dvigubai didesnės pinigų sumos – daugiau kaip 87 tūkst. Eur – ir laimėjo.

Viename iš savo skundų UAB „Robrona“ nuogąstauja, kad jos atlikti darbai gali būti įskaityti „Žibų“ bendrovei, suteikiant jai galimybę nesąžiningai pasipelnyti.

Tačiau šiuos nuogąstavimus neigia Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis. Jo teigimu, UAB „Robrona“ „Žvaigždutėje“ dirbo labai nekokybiškai, kad net techninis prižiūrėtojas nesirašė darbų priėmimo aktų, todėl pasibaigus sutarties terminui buvo nuspręsta paieškoti kito rangovo. Esą kadangi spaudė laikas, todėl konkursas buvo vykdomas neskelbiamų derybų būdu.

Anot S. Šepučio, UAB „Žibai“ „Žvaigždutėje“ viską dirba iš naujo, esama ir papildomų darbų, įskaitant ardymą to, kas jau buvo „Robronos“ padaryta. Esą todėl ir sutarties su „Žibais“ kaina didesnė.

Įdomu, ką pasakys Viešųjų pirkimų tarnyba.

Rašyti komentarą