Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LRT.lt: 2017-ieji prasidės žiemiškais orais

Publikuota: 2016 gruodžio 30 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Naujuosius metus greičiau sutiksime su lietučiu nei sniegu. Bus šilta ir vėjuota, bet pirmadienį orai turėtų pradėti vėsti ir naktimis temperatūra kris iki silpnai neigiamos“, LRT radijui sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė.

Sausio 2-osios naktį temperatūra turėtų nukristi nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio, sausio 3-ąją – iki 6 laipsnių šalčio.

Kitos savaitės pradžioje dienomis temperatūra turėtų būti artima nuliui, o didžiausias pasikeitimas, pasak sinoptikės, turėtų įvykti trečiadienį, kai iš Vakarų artės labai aktyvus ciklonas – jis atneš nemažai sniego, stiprės vėjas, kuris nešios sniegą, kils pūgos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Būtent tam sūkuriui praslenkant per Lietuvą bus įvairių orų: vienoje šalies dalyje pusę paros gali būti ramiau, o kitoje – siausti vėjas ir pūga, kitą paros pusę bus atvirkščiai – ta ramioji bus draskoma pūgos, o toje dalyje, kur prasiautė vėjas, šiek tiek nurims. Bet būtent tą trečiadienį turėtų būti nemažai sniego ir nakties temperatūra sieks 1–6 laipsnius šalčio. Trečiadienio dieną temperatūra priklausys nuo gyvenamosios vietos – šiauriniuose rajonuose temperatūra iki teigiamos greičiausiai nepakils, o pietiniuose rajonuose gali trumpam atkeliauti atodrėkis.

Tuo metu naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, atsiras sąlygos pragiedrėti – į Lietuvą iš šiaurės, šiaurės rytų trumpam įsiverš šaltas oras. Yra tikimybė, kad tą naktį atšals iki 7–12 laipsnių šalčio pietvakariniuose rajonuose, o Aukštaitijoje gali būti dar 5 laipsniais šalčiau.

Vis dėlto, sinoptikės teigimu, šalčiai ilgai išsilaikyti neturėtų, nes iš Vakarų artėja naujas žemo atmosferos slėgio sūkurys, vėl pradės stiprėti vėjai ir kilti pūgos. „Taigi nėra jokio pastovumo – atkeliaus ciklonas ir apsiniauks, vėl nebus šalčių. Nuo jūros pūstels stipresnis vakarų vėjas. Kai tas vėjas stiprus, jis virš jūros susikaupusį šiltesnį orą greitai atneša į Lietuvą ir tas atodrėkis prasiskverbia ne tik į pajūrį, bet ir į pietinius rajonus. Iš tiesų laukia labai permainingi orai: viena naktis – šaltesnė, o kita – stipriai šiltesnė“, – apibendrino V. Ralienė.

Daugiau: LRT.lt: „Sinoptikė: kitą savaitę laukia neįprasta šiai žiemai naktis“

Rašyti komentarą