Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Juknaičių” šokėjai – vieni geriausių Lietuvoje

Publikuota: 2010 lapkričio 29 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

Juknaičių ir Švėkšnos šokėjai Širvintose. (nuotr. iš Loretos Margaritos Černeckienės albumo)Juknaičių ir Švėkšnos šokėjai Širvintose. (nuotr. iš Loretos Margaritos Černeckienės albumo)

Respublikiniame vyresniųjų šokių kolektyvų konkursiniame sambūryje “Iš aplinkui” Širvintose šokių kolektyvas “Juknaičiai” pelnė I laipsnio diplomą.

Šokėjų sambūriai rengiami nuo 2002 metų, į juos suvažiuoja geriausi Lietuvos šokių kolektyvai. Pastarajame susibūrime, kuris vyko lapkričio 27 d. Širvintose, ant šokių parketo varžėsi 20 kolektyvų. Šilutės rajonui atstovavo nuolatinis šio renginio dalyvis Juknaičių šokių kolektyvas “Juknaičiai” (vadovė Loreta Margarita Černeckienė) ir Švėkšnos “Šalna” (vad. Asta Sapetkienė).

Visi kolektyvai buvo labai stiprūs ir pasipuošę naujais savo regionų tautiniais kostiumais. Jie buvo vertinami trijose kategorijose: miestų, rajonų centrų bei kaimų ir miestelių. Pastarojoje kategorijoje varžėsi septynios grupės šokėjų grupės iš Trakų, Panevėžio, Kaišiadorių, Kauno, Prienų ir Šilutės rajonų.

I laipsnio diplomus pelnė “Juknaičiai” ir “Ringis” iš Prienų r. Nuo jų nedaug atsiliko “Skaisgija” (Kaišiadorių r.) ir “Ąžuolas” (Kauno r.). III laipsnio diplomai buvo įteikti “Lendvarei” iš Trakų r. ir “Smilgei” (Panevėžio r.). IV laipsnio diplomas liko šio šokėjų sambūrio debiutantei Švėkšnos “Šalnai”.

“Šauniausių šokėjų” titulai buvo suteikti Jolantai Lapinskienei iš “Juknaičių” ir Švėkšnos “Šalnos” veteranui Alfonsui Šepučiui.

Širvintų rajono valdžia ir kultūros centro darbuotojai pasistengė, kad sambūrio “Iš aplinkui” dalyviai galėtų pabendrauti ir sočiai pasivaišinti vakaronėje. Pamario krašto šokėjai dėkingi jiems už šiltą sutikimą, o Šilutės rajono valdžiai – už galimybę nuvykti į renginį.

“Juknaičiai” dalyvavo visuose šešiuose šokėjų sambūriuose. Keturis kartus šis kolektyvas pelnė I laipsnio diplomą, du kartus tenkinosi antra vieta.

Parengta pagal Loretos Margaritos Černeckienės, “Juknaičių” šokių grupės vadovės, inf.

Rašyti komentarą