Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rasta dalis pavogtų rūkalų, sulaikyti įtariamieji

Publikuota: 2010 lapkričio 22 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

Precedento neturinčią vilkiko su 2 mln. litų vertės kontrabandinių krovinių vagystę tiriantys pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius.

Rasta ir dalis pavogtų cigarečių, praneša Lietuvos radijas.

Dėl vilkiko su kontrabandinėmis cigaretėmis vagystės iš Panemunės kelio posto sulaikyti trys asmenys. Pareigūnų tarp jų nėra. Du sulaikytieji už kontrabandą jau yra teisti anksčiau. Įvykį tiriantys pareigūnai patvirtina suradę ir dalį pavogtų kontrabandinių cigarečių, tačiau išsamiau nekomentuoja.

20 tonų deklaruoto šokolado glaisto ir beveik 30 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių su rusiškomis banderolėmis vežusį vilkiką muitininkai sulaikė spalio pabaigoje. Kontrabandos vertė, anot jų, – beveik 2 mln. litų.

Pagal nustatytą tvarką per 12 valandų kontrabandinis krovinys turėjo būti išvežtas į nuolatinę saugojimo vietą Panevėžyje. Tačiau kelio posto angare vilkikas stovėjo apie dvi savaites. Posto teritoriją stebi maždaug 30 vaizdo kamerų, tačiau jis buvo pavogtas lapkričio pradžioje ir be cigarečių surastas praėjus daugiau nei parai laiko.

Dėl šios precedento neturinčios vagystės iš tarnybos muitinėje atleisti du pareigūnai – Panemunės kelio posto viršininkas ir naktį budėjusios pamainos viršininkas. Dar du – viršininko pavaduotojas ir posto pamainos viršininkas – pažeminti pareigose.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą