Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ekspertai: Šilutės rajono užtvankų būklė patenkinama

Publikuota: 2016 lapkričio 17 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nors grėsmių, kad Žemaičių Naumiesčio, Kriauleidiškės, Šylių ir Vainuto užtvankos artimiausiu metu gali būti pralaužtos, kaip Degučiuose prieš daugiau kaip 3 metus, ekspertai ir neįžvelgia, tačiau pinigų jų remontui reikės ne taip jau ir mažai.

Visos 4 ekspertų iščiupinėtos užtvankos pastatytos prieš kelias dešimtis metų, todėl nereikia norėti, kad jų būklė būtų nepriekaištinga. Visose jose reikia kai ką paremontuoti arba pakeisti.

Anot Šilutės rajono savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyriaus vedėjo Povilo Budvyčio, daugiausia defektų ekspertai aptiko Žemaičių Naumiesčio tvenkinio užtvankos konstrukcijose, o geriausia Vainuto užtvankos būklė.

P. Budvyčio manymu, šių užtvankų remontas gali kainuoti mažiausiai 300 tūkst. eurų – neužtektų ir visų Šilutės rajono savivaldybei melioracijai metams skiriamų lėšų.

Todėl, kai bus suformuota nauja Vyriausybė, savivaldybės administracija kreipsis į Žemės ūkio ministeriją dėl finansinės paramos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Plačiai nuskambėjusi nelaimė Degučiuose įvyko 2013 m. gegužės 31 d.,kai užtvankos gelžbetoninės šachtos sienoje atsivėrė keli plyšiai, per kuriuos iš dirbtinio vandens telkinio ištekėjo beveik visas vanduo. Užtvanka buvo atstatyta tik kitais metais. Jos rekonstrukcija, įskaitant projekto parengimą, atsiėjo beveik 190 tūkst. Eur.

1 skaitytojų komentaras
Kažin kas 2016 lapkričio 17d., 23:0984.15.179.179

Nu jo….. Reik biškeli praplaut….

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą