Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės gimnazistai viešėjo Vokietijoje

Publikuota: 2010 lapkričio 17 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Idilijos Giržadaitės nuotr.Idilijos Giržadaitės nuotr.

Praėjusią savaitę Šilutės pirmosios gimnazijos mokiniai grįžę iš Vokietijos, Bukstehudės miestelio, pristatė pirmąją projekto dalį mokyklos bendruomenei.

Projektas buvo vykdomas nuo spalio 27 d. iki lapkričio 7 d. Dabar atrodo, jog svarbiausia buvo nugalėti baimę. Juk reikėjo bendrauti su nauja šeima, prisitaikyti prie kitokios aplinkos, lankyti vokišką mokyklą. Programos metu buvo sudarytos keturios grupės: dailės, teatro, geografijos, muzikos.

Muzikos grupėje lietuviai su vokiečiais traukė lietuvių liaudies dainą „Saulelė raudona“. Visiems buvo paskirtos užduotys, kurias tiek lietuviai, tiek vokiečiai įveikė, o vėliau projektą pristatė Halepageno gimnazijoje.

Buvo suorganizuotos net keturios ekskursijos. Pirmoji – pačiame Bukstehudės mieste. Čia lietuviams papasakojo apie miesto istoriją bei kitas įžymias vietas. Be to, didelį įspūdį paliko knygų būdelė, kurios tikrai dar nepamatysi Lietuvoje.

Idilijos Giržadaitės nuotr.Vėliau drauge aplankė Hamburgą, plaukiojo laivu daugeliui žinoma Elbės upe. Aplankė ir Vokietijos sostinę Berlyną, kur įsikūrusi didžiausia geležinkelio stotis Europoje. Savaime suprantama, kai esi Vokietijos sostinėje, negali neaplankyti Brandenburgo vartų. O paskutinis aplankytas miestas – tai Bremerhavenas. Gimnazistai džiaugėsi smagiai paviešėję ir bent kiek pažinę Vokietiją.

Nors ir kaip kiti stengėsi kalbėti vokiškai, dauguma Halepageno gimnazijoje bendravo angliškai. Lietuviai gimnazistai vokiečius išmokino ištarti patį sudėtingiausią ir sunkiausią žodį „ nepasikiškiakopūsteliaudamas“.

Laisvalaikiu mokiniai žaidė krepšinį, bet nors ir keista, mūsų gimnazijos mokiniai džiaugėsi nugalėję, nes anot vokiečių, lietuviai nenugalimi.

Lietuvoje projektas bus tęsiamas gegužės mėnesį, kai į pirmąją gimnaziją atvyks vokiečių grupė. O dabar mokiniai dar džiaugiasi neišblėsusiais įspūdžiais.

Idilija Giržadaitė,
Šilutės pirmoji gimnazija

Rašyti komentarą