Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kintiškiai susirėmė istorinėse – orientacinėse varžytuvėse

Publikuota: 2016 rugsėjo 29 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Kintų bendruomenės nuotr.Kintų bendruomenės nuotr.

Rugsėjo 22 d. Kintų bendruomenės nariai rinkosi paminėti Rudens lygiadienio. Buvo surengtos istorinės – orientacinės varžytuvės „Bėgte per istoriją“, skirtos Kintų miestelio pažinimui.

Šis renginys – tai asociacijos „Kintų bendruomenė“ įgyvendinamo projekto „Kintų miestelio gyventojų užimtumo ir bendruomeniškumo stiprinimas“ dalis.

Renginio dalyviai turėjo aplankyti Kintų miestelio lankytinas, istorines vietas, objektus, gamtos paminklus.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kintų bendruomenės nuotr.

Kintų bendruomenės nuotr.

Iš viso buvo parinktos septynios stotelės, kuriose reikėjo atlikti intelektualias bei praktines užduotis, susijusias su Kintų miestelio istorija, vietos papročiais ir tradicijomis. Pavyzdžiui, stotelėje „Uostelis“ komandoms buvo pateikta informacija: „Jūs ruošiatės į žvejybą su tinklais. Jums reikia surasti ir parodyti AILĮ“. Ailis – kuršių kilmės žodis, reiškiantis kartį, smaigą tinklui palaikyti ir prismeigti.

Varžytuvėse dalyvavo komandos, atstovaujančios Kintuose veikiančius formalius ir neformalius klubus, laisvalaikio grupes, šeimas: moterų šokių grupė „Kanarėlės“, suaugusiųjų šokių kolektyvas „Kintai“, XXL klubas, vokalinio ansamblio nariai, mokiniai, šeimos. Didžiuojamės Astos, Algirdo ir Alekso Gužauskų šeimos komanda, atstovavusią neįgaliųjų integracijai visuomeninėje veikloje, turint judėjimo negalią ir pelniusią prizinę trečiąją vietą.

Geriausiai pasirodžiusios komandos buvo apdovanotos puikiais prizais, kuriuos įsteigė Šilutės miškų urėdija ir Kintų bendruomenė. Varžytuvių metu buvo pristatyta iš projekto lėšų bendruomenės įsigyta pakyla-scena, kuri šiam renginiui buvo surinkta kaip prizinių 1-3 vietų apdovanojimų pakyla.

Po apdovanojimų visi dalyviai, savanoriai bei pagalbininkai buvo pakviesti pabendrauti ir pasivaišinti kepamais blynais bei paruošta arbata.

Kintų bendruomenės inf.

Rašyti komentarą