Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Didieji prekybos centrai nubausti už pirkėjų klaidinimą

Publikuota: 2016 rugsėjo 27 Kategorija: Paslaugos, Verslas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba MAXIMA LT, UAB, UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Prisma LT“ bei UAB „Norfos mažmena“ skyrė ekonomines sankcijas už vykdomą nesąžiningą komercinę veiklą prekybos centruose. Tyrimai pradėti pagal vartotojų pateiktus skundus įtarus, jog prekybos centrai pateikia vartotojams klaidinančią informaciją apie prekių kainas ir joms taikomas nuolaidas.

Vartotojai pateiktuose skunduose nurodė, jog prekybos centruose pateikiamos prekių kainos neatitinka kasos kvite nurodomų kainų, skelbiamos nuolaidos, kurios kasoje nėra pritaikomos, o kartais prekės kaina su nuolaida yra didesnė už kainą be nuolaidos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba tyrimo metu nustatė, jog produktų kaina ir jos apskaičiavimo būdas laikoma esmine informacija, kurią komercinės veiklos subjektas privalo pateikti kiekviename komerciniame pasiūlyme.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pažymėjo, jog produkto kaina turi vieną iš svariausių arba net lemiamą įtaką tam tikram vartotojo apsisprendimui dėl sandorio, todėl vartotojų ekonominiam elgesiui dėl sprendimo dėl sandorio priėmimo didelę įtaką daro pateikiama informacija apie produktų kainoms taikomas nuolaidas. Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vertinimu, vartotojai, atsižvelgdami į komercinės veiklos subjekto skleidžiamą informaciją apie prekės kainą ir įsigydamas prekes, neturi pagrindo abejoti skleidžiama informacija ir imtis priemonių pateikiamai informacijai patikrinti, įsitikinant, jog nurodoma informacija nėra klaidinanti. Tiek vartotojai, kurie pateikė prašymus Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai, tiek galimai kiti vartotojai priimdami sprendimą pirkti prekes minėtuose prekybos centruose, neturėjo pagrindo abejoti skelbiamomis nuolaidomis bei pateikiamomis prekių kainomis, kadangi pagrįstai tikėjosi iš bendrovių, kaip vienų didžiausių mažmeninės prekybos tinklų operatorių Lietuvos rinkoje, vartotojų atžvilgiu bendro sąžiningumo principo.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba tyrimo metu nustatė, jog MAXIMA LT, UAB, UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Prisma LT“ bei UAB „Norfos mažmena“ pateikė vartotojams klaidinančią informaciją apie prekių kainas ir joms taikomas nuolaidas ir tuo pažeidė Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatas.

Bendrovėms už vykdytą klaidinančią komercinę veiklą vartotojų atžvilgiu Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, atsižvelgdama į trukmę, mastą ir pobūdį, taip pat į nustatytas lengvinančias aplinkybes, skyrė sankcijas nuo 1000 iki 4344 EUR.

www.vvtat.lt inf.

Rašyti komentarą