Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kontrabandinių rūkalų kelias: Rusija – Užliekniai

Publikuota: 2016 rugsėjo 22 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

Slėptuvė. (VSAT nuotr.)Slėptuvė. (VSAT nuotr.)

Vienoje Užlieknių kaimo sodyboje pasieniečiai užklupo jos šeimininką ir Rusijos pilietį, iš pastarojo automobilio slėptuvių betraukiančius kontrabandinių cigarečių pakelius. Mašinos slėptuvėse buvo iš viso 1770 pakelių rūkalų. Sodyboje pasieniečiai aptiko dar beveik 400 pakelių kontrabandos.

Tai nutiko šį trečiadienį, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai kartu su Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais, turėdami informacijos apie planuojamą neteisėtą sandorį, nuvyko į Šilutės rajono Užlieknių kaime esančią sodybą. Ten pasieniečiai užklupo sodybos šeimininką 59-erių Šilutės rajono gyventoją ir 35-erių Rusijos pilietį. Užsienietis į Lietuvą buvo patekęs legaliai. Vyrai iš į ūkinį pastatą įvaryto rusui priklausančio automobilio „VW Passat“ slėptuvių traukė cigaretes. Automobilyje buvo paslėpta iš viso 1770 pakelių cigarečių „NZ Gold“ be akcizo ženklų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasieniečiai patikrino sodybą, ūkinį pastatą bei pagalbines patalpas. Buvo rasta dar 390 pakelių cigarečių „NL Best Quality“ ir „NZ Gold“ be akcizo ženklų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Sodybos šeimininką ir Rusijos pilietį po apklausų pasieniečiai paleido. „VW Passat“ ir cigaretės saugomi VSAT Pagėgių rinktinėje.

www.pasienis.lt inf.

Rašyti komentarą