Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasieniečiai primena: į sienos apsaugos zoną – tik su leidimu

Publikuota: 2016 rugsėjo 21 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Leidimus patekti į valstybės sienos apsaugos zoną (toliau – VSAZ) jau galima gauti ir elektroniniu būdu.

Patekti į VSAZ galima tik turint pasieniečių leidimus, antraip gresia nemalonumai ir administracinė atsakomybė, primena Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Valstybės sienos apsaugos zona – tai nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis, kurioje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės. Paprastai ši zona į Lietuvos teritorijos gilumą nuo sienos tęsiasi nuo maždaug 50 metrų iki kilometro. Į specialiais ženklais pažymėtą VSAZ patekti galima tik gavus Valstybės sienos apsaugos tarnybos išduodamus nemokamus leidimus.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Neretai į šią zoną nori patekti grybautojai, žvejai, netoliese gyvenantys ar laisvalaikį gamtoje leidžiantys žmonės ir kt. Jie turėtų atkreipti dėmesį, kad nuo 2016 m. rugsėjo 7 d. pasikeitė leidimų atvykti ir būti VSAZ išdavimo taisyklės.

Anksčiau prašymus būti VSAZ asmenys galėjo pateikti ir juos gauti tik atvykę į VSAT padalinį, t. y. centrinę įstaigą Vilniuje ar prie sienos esančias rinktines ir užkardas. Šiuo metu prašymus pagal pavyzdinę formą asmenys jau gali pateikti ne tik atvykę į VSAT padalinį, bet ir elektroniniu būdu per Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro portalą www.verslovartai.lt.

Nauja yra tai, kad elektroniniu būdu pateikus prašymą asmeniui nebereikia vykti į VSAT padalinį, nes leidimai yra elektroniniai ir jie talpinami į Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacinę sistemą. Žmogui tereikia žinoti, kokiam terminui VSAT jam išdavė leidimą ir kurioje teritorijoje jis galioja.

VSAT struktūriniuose padaliniuose prašymus (ne elektroniniu būdu) asmenys dabar gali pateikti tik darbo dienomis ir tik nustatytomis darbo valandomis.

Sprendimas išduoti ar atsisakyti išduoti leidimą bus priimamas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo užregistravimo. Apie priimtą sprendimą išduoti leidimą asmenys bus informuojami telefonu, elektroniniu paštu, raštu ar elektroninėmis priemonėmis per Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro portalą www.verslovartai.lt

Apie priimtą sprendimą atsisakyti išduoti leidimą asmenys bus informuojami raštu ar elektroninėmis priemonėmis per Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro portalą www.verslovartai.lt ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo šio sprendimo priėmimo, pateikiant priimto sprendimo kopiją.

Už patekimą į VSAZ be leidimo ir neteisėtą buvimą joje numatyta administracinė atsakomybė. Dėl to šiemet pasieniečiai jau nubaudė 248 asmenis. Pirmą kartą už tokį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 43 iki 87 eurų. Jei asmuo jau baustas už šį pažeidimą, tada jam gali būti skirta bauda nuo 87 iki 174 eurų.

www.pasienis.lt inf.

Rašyti komentarą