Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kontrabandinių rūkalų kelias: Marijampolė – Šilutė

Publikuota: 2016 rugsėjo 20 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Pirmadienį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams įkliuvo Marijampolės gyventojas, neteisėtai disponavęs cigaretėmis, paženklintomis Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Policijos pareigūnai, turėdami informacijos apie galimai vykdomą nusikalstamą veiką, vyriškį sučiupo su įkalčiais miške ties Pagrynių kaimu.

Marijampolietis (41 metų) vairavo automobilį „Audi A6“. Miško tankmėje jo laukė 47 metų amžiaus šilutiškis, kuris jau anksčiau buvo įkliuvęs pareigūnams dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestintomis prekėmis. Pastarajam vyrui marijampolietis turėjo pristatyti „prekę“, tačiau sandoris taip ir neįvyko.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pareigūnai sustabdė automobilį ir nuodugniai jį apžiūrėjo. Viduje įrengtose slėptuvėse buvo rasti ir paimti 1 807 pakeliai cigarečių „Nz Gold Superslim“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Tęsdami tyrimą bei turėdami pagrįstų įtarimų, kad marijampolietis gali slėpti daugiau cigarečių, pareigūnai nuvyko į vyriškio sodybą Marijampolės rajone. Ten esančiame ūkiniame pastate, kaip ir tikėtasi, pareigūnai aptiko dar didesnį laimikį – 2 370 pakelių cigarečių, taip pat pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Pareigūnai rado ir paėmė iš viso 4 177 pakelius cigarečių, kurių bendra vertė siekia net 12 029 eurus.

Marijampoliečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestintomis prekėmis jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Policija ragina gyventojus nelikti abejingiems daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti:
Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;
Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952;
Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tauragės AVPK inf.

Rašyti komentarą