Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Panemunėje muitininkai sulaikė ir įspūdingą siuntą, ir piktnaudžiavimu įtariamą kolegą

Publikuota: 2016 rugsėjo 06 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

Muitinės nuotr.Muitinės nuotr.

Klaipėdos muitininkai Panemunės kelio poste sulaikė didelę cigarečių kontrabandą. Į pareigūnų rankas įkliuvo ir, kaip įtariama, tarnyba piktnaudžiavęs kolega – rentgenologas.

Rugpjūčio 30-osios naktį į Panemunės kelio postą vilkiku „Renault Magnum“ atvažiavęs Rusijos pilietis S. B. muitinės pareigūnams sakėsi vykstąs į Lietuvą tuščiomis parsivežti stiklo taros krovinio. Mašina buvo nukreipta patikrinti rentgeno kontrolės sistema, bet po pirminio patikrinimo surengtas dar vienas, pakartotinis.

Mat į Panemunę atvykus posto vadovybei ir Muitinės departamento Imuniteto tarnybos pareigūnams, pirmąjį patikrinimą tariamai atlikęs mobiliųjų grupių rentgenologas L. Č. nesugebėjo nei parodyti vilkiko rentgeno kontrolės nuotraukos, nei paaiškinti, kur ši prapuolė.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pakartotinio patikrinimo metu nustatyta, kad vilkiko puspriekabės dugne ir lubose buvo įrengtos cigarečių slėptuvės. Grindyse paslėptas cigaretes pareigūnams pavyko ištraukti gana lengvai – atlupus išorinę apdailą, o su lubose buvusia slaptaviete muitininkams teko pavargti.

Slaptavietė buvo atidaryta tik po 6 valandas trukusio kruopštaus darbo mašinoje rastu elektriniu hidrauliniu siurbliu, prijungtu prie automobilio akumuliatoriaus. „Renault Magnum“ rasti daugiau nei 64 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis ir Baltarusijoje gaminamų „NZ Gold Super Slims“ (be banderolių).

Bendra sulaikytų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 160 tūkst. eurų. Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos ir piktnaudžiavimo tarnyba. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai. Rentgenologui skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Vilkiko vairuotojas Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas dviem mėnesiams.

Pastaruoju metu iš Rusijos Kaliningrado srities vis mėginama įvežti Baltarusijoje gaminamų cigarečių be banderolių – panašios cigaretės rugpjūčio 27-ąją muitininkų sulaikytos Kybartų kelio poste. Muitinės pareigūnai neatmeta galimybės, kad Kaliningrade baltarusiškos cigaretės (kurios gana populiarios Vakarų Europoje) gali būti net falsifikuojamos.

www.cust.lt inf.

Rašyti komentarą