Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

V. Pozingis: “Mums gelbėtojų nereikia”

Publikuota: 2010 lapkričio 10 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

R. Žemaitaičio (kairėje) gąsdinimus 'Rubikonu' V. Pozingis vadina priešrinkiminiu šou. (Oresto Lidžiaus nuotr.)R. Žemaitaičio (kairėje) gąsdinimus 'Rubikonu' V. Pozingis vadina priešrinkiminiu šou. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutiškio Seimo nario “tvarkiečio” Remigijaus Žemaitaičio perspėjimuose dėl grėsmės, kad ICOR įmonių grupė (anksčiau vadinosi “Rubicon group”) gali užvaldyti visą Šilutės šilumos ūkį, Savivaldybės meras Virgilijus Pozingis įžvelgia ne ką kita, kaip priešrinkiminį pasirodymą – šou, prisidengus Šilutės gelbėtojo skraiste.

Pirmadienį Šilutės r. savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje LR Seimo narys R. Žemaitaitis surengė spaudos konferenciją, kurioje ypatingas dėmesys buvo skirtas “rubikoninės” UAB “Šilutės butų ūkis” užmojams perimti iš “Šilutės šilumos tinklų” bendrovės daugiabučių namų šilumos punktų priežiūrą.

R. Žemaitaitis pranešė, kad savaitgalį Šilutėje buvo išplatinta apie 3000 skrajučių – atsišaukimų, kuriuose jis perspėja gyventojus, kad šie būtų atsargūs, pasirašydami sutartis dėl šilumos punktų priežiūros su AB “City service” priklausančia “Šilutės butų ūkio” bendrove.

Esą dabar daugiabučius namus administruojanti bendrovė vilioja gyventojus pigesne šilumos punktų priežiūra, tačiau, kaip rodanti karti patirtis Vilniuje su šilumos ūkio privatizavimu, vėliau ji savo paslaugas greičiausiai pabrangins…

Daugiabučių namų šilumos punktų perėmimas savo žinion, R. Žemaitaičio teigimu, – tai jau trečiasis “Rubikono” žingsnis siekiant užvaldyti Šilutės komunalinių paslaugų ūkį – po daugiabučius namus administruojančios UAB “Šilutės butų ūkio” privatizavimo ir atliekų tvarkymo rajone operatoriaus konkurso laimėjimo.

“Gal rajono vadovai to nepastebi”, – samprotavo Seimo narys, kalbėdamas apie “Rubikono” grėsmę Šilutės šilumos ūkiui.

Tokie jaunojo parlamentaro pasvarstymai papiktino spaudos konferencijoje dalyvavusį Šilutės r. savivaldybės merą V. Pozingį. “Nejuokink, – mestelėjo meras Seimo nariui, – esu savivaldybėje 8 metus, ir rubikonas į Šilutę dar neįžengė. Jeigu čia tavo rinkiminis šou – gelbėti Šilutę… Jūs pirma susitvarkykite Vilniuje, o mes čia dirbame pagal įstatymus… Mums gelbėtojų nereikia…”

Tuokart “rubikoninė” tema buvo išsemta, ir R. Žemaitaitis pasidalijo savo mintimis apie apkaltą Seimo nariams Linui Karaliui ir Aleksandui Sacharukui bei Seimui pateiktą svarstyti kitų metų Lietuvos biudžetą.

Prie “Rubikono” grėsmės vėl buvo sugrįžta baigiantis spaudos konferencijai, kai Šilutės r. savivaldybės meras V. Pozingis jau buvo išėjęs iš posėdžių salės.

“Dabar – šilumos punktai, paskui investuos pinigus ir pareikalaus viso ūkio, – savo įžvalgomis pasidalijo partijos “Tvarka ir teisingumas” Šilutės rajono skyriaus pirmininkas Vaidas Pavilonis. – Savivaldybė turi to neleisti…”

R. Žemaitaitis savo ruožtu dar pareiškė esąs įsitikinęs, kad visus šilumos punktus turi prižiūrėti šilumos tiekėjas – “Šilutės šilumos tinklų” bendrovė.

18 skaitytojų komentarų
Edvardas 2010 lapkričio 8d., 14:3478.61.27.149
Šį kartą ūkiškas mero drebtelėjimas jaunam triukšmadariui buvo vietoje ir laiku. Šiukšlina pašto dėžutes neatsiklausęs žmonių.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 7

Atsakyti

Giljotina 2010 lapkričio 8d., 16:5478.61.177.82
Nereikia būti tokiems jau visiškai savimi pasitikintiems, kai ICOR nuspręs ateiti į Šilutę, tai mūsų “genialūs” savivaldybės protai net nespės suosti, kada, kaip ir kas vyks. O seimo nario R. Ž. perspėjimai juokingai atrodo, kai savo “lovyje” nesusitvarko ir be to, tegul LR Seime inicijuoja projektus, o ne lankstinukais problemas sprendžia. Laikas baigti mokyklą, o ne smėlio dėžės taisyklėmis žaisti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

Atsakyti

Praktikas 2010 lapkričio 8d., 21:4085.206.87.61
Abudu meluoja ir politikuoja.Žemaitaiti, tai tavo partietis Jaunius vicemeras, stūmė “Rubikoną” ,kad jis šiukšles surinkinėtų.Dabar vargstam visi gyventojai.Kur jis Jaunius , kodėl nėra šalia su tavim nuotraukoje ? Na, o Pozingis tai “ėjo per galvas” , kad tik patvirtinti Rubikonui visuotiną rinkliavą už šiukšles. Gaila, nėra Laužiko nuotraukoje – tai kiečiausias “stūmikas” ecoservise veikloje Šilutės rajone, o Saulius Stankevičius net pasistengė, kad būtų ir nuosavos patalpos jiems išnuomotos. Vis į kišenę, o ne iš jos. Tik įdomu, koks tas patalpų nuomos mokestis tarybos nariui Stankevičiui ?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 1

Atsakyti

Taisonas 2010 lapkričio 8d., 22:0085.206.87.61
Kiek atsimenu, Žemaitaitis buvo boksininkas.Tai, ta tema anekdotą : Užduoda boksininkams klausimą – ar jie žino, kad boksas kenkia sveikatai ir loginiam mąstymui :) Atsakymas : 10 procentų sutiko, kad kenkia, o 90 procentų nesuprato klausimo.:)))

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Ex 2010 lapkričio 8d., 22:1984.32.215.37
Nu tai kad Jakas Rubikoną į Šilutę atvedė, gal dar net akcijų turi.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 5

Atsakyti

Socializmas 2010 lapkričio 9d., 09:3385.206.87.61
Rašykit , žmonės, kartais ir teisybę …

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Socializmas 2010 lapkričio 9d., 09:2985.206.87.61
Noriu tau Ex priminti, kad prie Jako šiukšlių konkursą laimėjo, gal ir Jako proteguojamas, UAB ” Šilutės komunalininkas”.Bet tuo metu Socdemai, vadovaujami Skutulienės labai jau norėjo tų šiukšlių ir socdemas Knapkis teismui apskundė savivaldybę, kuo pasekoje ši turėjo pripažinti nugalėtoją kažkokį UAB ” Vienituras”, kurio savinikai buvo taspats Jūsų mėgstamas Rubikonas.Už tuos žaidimus ir buvo atleista tuometinė vicemerė Skutulienė iš pareigų.Tai kas tada atvedė Rubikoną į Šilutę ? Jei nei kaikurių netoliaregiškumas, šiandien būtų dirbęs Šilutės komunalininkas, t.y. šilutiškiai. Ir nevarykit ,prisiskaitę skutulienės straipsnių ant Jako.Jis man ir nepatinka, bet dėl kitų reikalų skiriasi mūsų požiuris. Basta

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 1

Atsakyti

Požirgis 2010 lapkričio 9d., 10:1482.135.141.178
Jo, isties nepamatysi Skutulienes straipsniu apie Lauziko , Pozingio ar Stankeviciaus darbelius.Ar tik ji nera i ta Jaka isikliopinus ? Sado- mazo :-)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

ona 2010 lapkričio 9d., 19:1078.61.76.156

Klystat, Žemaitaitis su Jaunium nėra draugai, seimanaris nuo pat pradžių ėjo prieš šiukšlių kainas pensininkams.Jaunius Laužiko ir Pozingio drugelis , ups, draugelis.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

raimis 2010 lapkričio 9d., 19:4784.15.190.223
Koks skirtumas kas ką atvedė ir kada, man svarbu kad paslauga būtų kokybiška ir nebrangi.
Seimūnas tik daro iš to politiką, o kitiems tai nepatinka. Mat nugvelbė populiarią temą ir ja pradėjo mojuoti…tik kam kišt pinigus į 3000 skrajučių, matyt patys interesą turi!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Rupis 2010 lapkričio 9d., 21:3278.61.181.177
Tai kad gal ir gerai pasakyta – kalba seimunas apie savivaldos rupesčius, bet įstatymų nepataiso.
Dėl Rubikono ar ne: koks skirtumas kaip monopolisttas vadinasi, o kaip su jais tvarkytis šiandien KAKADU parodė Vilnių, kaip daugiabutis visu administratoriu atsisakė ir moka pigiai. Bet kad mes net apsišluoti ar laiptiniu išsivalyti ne visada norim, tai kur jau čia patys šilumos mazgus, stogus ar kt. prižiūrėsim. Savivaldybė gal ir bereikalo butų Ūkį pardavė, tik ar ne Jakas derybas vedė?
Ir su tom šiukšlėm tas pats: ecoservisas jau buvo kai Jaunius atėjo, bet ką jis gali jei net seimas su vyriausybe nieko nesugalvoja. Paskaitykit kiek apie Kazokiškes ar deginimą prie Vilniaus rašo; net Aplinkos ministeris kėdės gali netekti už šiukšles. toks įstatymas, bet Žemaitaičiui apie jį klabėti nesinori…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Socializmo liekana 2010 lapkričio 10d., 07:3185.206.87.61
Primenu Rupiui, butų ūkį pardavė šitos kadencijos vadovai aukcione,nors kalba, kad jį labai pigiai bandė nusipirkti tarybos nariai Kazlauskas ir Stankevičius.Ir derybas galėjo vesti tik jie.Bet , matyt, iki Rubikono jiems dar toli.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Arsakymas Rupui 2010 lapkričio 10d., 07:31193.219.60.35

Gerbiamasis, tas pats Zemaitaitis 2008 m. del deginimo gamyklos atliko teisini ir ekonimini vertinima ir surase 40 punktu pazeidimu, kuriu pagrindu Europos Parlamento Peticiju komisija ir nagrineti pradejo. Tai pirmas atvejas kai Lietuvos piliecio parengta rezoliucija del Deginimo gamyklos nagrineta sioje komisijoje. Todel tik deka Zemaitaicio mes visi Lazdynieciai, Seskines mikr raj. gyventojai ir visas Vilnius sios deginimo gamyklos netures. Ir dar panas Rupi pasidomekit Zemaitaicio darbasi atlieku tvarkymo strityje Vilniuje nuveiktus darbus. tai buvo vienas is tu zmoniu, kuris Vilniuje neleido ivesti mokescio uz siukles nuo ploto, o pas jus rajone kiek zinau senai politikai i viena duda pucia su Rubikonu.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 7

Atsakyti

Kadras 2010 lapkričio 10d., 12:0278.61.113.217

Matau,kad silutiskiai labai pripumpuoti politku angazuotos ziniasklaidos ir tiki apie Jaka sukurtais mitais.Taip, esu Jako fanas ir galiu pasakyti, kad jei ne Jako praeitos kadencijos darbas, tai sitos kadencijos rajono vadovai nebutu tureje ka dirbti ir ka sau kaip nuopelnus prisikabinti.Silutiskiai, balsuokite uz Jaka

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 11

Atsakyti

Kadrui 2010 lapkričio 10d., 14:5778.61.27.149
Kuo skiriasi Jakas, kuris pirko langus mokyklom už 3mln. kurių kaina buvo 1,5mln nuo Laužiko kuris perka šaligatvius po 300lt/kv. metrą , kurie rinkoje kainuoja iki 150Lt/kv. metras.Man regis Šilutė dar neturėjo padoraus vadovo, net nežinau už ką reiks balsuoti?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 4

Atsakyti

Kadrui 2010 lapkričio 10d., 17:1178.59.72.77
O Jako Pastatyta vila prie poliklinikos uz geltono tilto stovi neirenginejama,kadangi kapeikos nebunant meru nebyra.O jug sake “kiekvienas tikras vyras turi padaryti 3 darbus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 2

Atsakyti

Uodas 2010 lapkričio 10d., 18:3585.206.87.61

Kad ne Jakui STT kėlė klausimus dėl tų langų, o Pozingiui. Jei Jakas būtų kaltas , suprantu, jau ką ką , bet jau Pozingis dabar netylėtų.Žinodami, kaip Pozingis pasielgė su Jaku, po rinkimų perbėgdamas į kitą pusę, galima spėti, kad jis specialiai padarė su tais langais jam prieš rinkimus , pamokytas būsimų partnerių, dabartinių koalicijos draugų Laužiko , Skutulienės ir kt. Paprasčiausiai pavartykite Stasės straipsnius ant Pozingio prieš tai kadenciją ir šią .Štai Jums ir abiejų politikų veidas. Persivilioję Pozingį į savo pusę, dabartiniai, politikai galvojo, kad ant jako turės kompromato kiek širdis geidžia.Deja, nieko… tik išgalvotos kažkieno fantazijos. Man tik keista, ko Jakas tyli, kai ant jo pilamos pamazgos. Gal Jam jau politika nebeįdomi.Laukime tęsinio …

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 2

Atsakyti

Uodas 2010 lapkričio 10d., 18:4785.206.87.61
Už tai prie ” Pamario” redakcijos iškilo pastatas, net žmoniems, gyvenantiems kieme, saulę atstos. O kieno ausys čia kyšo ? Tyla… O ” Ventainės ” stebuklingas atsigavimas , svarbiausia , kriziniu laikotarpiu ? Tyla…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą