Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: fanfarinis orkestras „Pamarys“ ir šokėjų grupė „Pamarietė“ garsino Šilutę Lenkijoje

Publikuota: 2016 rugpjūčio 30 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Orkestro 'Pamarys' nuotr.Orkestro 'Pamarys' nuotr.

Nors vasara ir atostogų metas, tačiau Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų fanfarinis orkestras ,,Pamarys“ (vad. Gražvydas Raila, koncertmeisteris Edgaras Noreika) ir šokėjų grupė ,,Pamarietė“ (vad. Judrė Railienė) poilsiauja aktyviai bei garsina Pamario kraštą, dalyvaudami įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.

Vienas tokių renginių įvyko rugpjūčio 19-22 dienomis Lenkijoje, Plonsko mieste, kur buvo surengtas XII Europos orkestrų paradas. Ten šilutiškiai atstovavo Lietuvai ir Šilutės kraštui, didžiuodamiesi galimybe būti ambasadoriais.

Pamariečius orkestrų parade Lenkijoje visad lydėjo aukštai iškeltos Lietuvos trispalvė ir Šilutės krašto vėliava.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Anot Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų fanfarinio orkestro ,,Pamarys“ vadovo G. Railos, orkestrų festivalis Plonsko mieste yra tradicinis ir vyksta kas dveji metai. Į šį renginį yra kviečiami dalyvauti vis nauji jaunimo orkestrai iš įvairių šalių. Šiemet į festivalį buvo atvykę dalyviai iš Lietuvos – Šilutės orkestras ,,Pamarys“ ir šokėjos ,,Pamarietė“, vengrų orkestras ir trys Lenkijos orkestrai iš įvairių miestų.

„Šventės atidarymas prasidėjo iškilmingu orkestrų paradu Plonsko miesto gatvėmis. Džiugu, kad miesto stadione, kuriame ir vyko iškilmingas renginys, orkestrui iš Lietuvos buvo patikėta atlikti Europos himną. Vėliau, po bendrų jungtinio orkestro kūrinių, kiekvienas orkestras atliko parengtą programą, taip atskleisdamas savo krašto savitumą“, – įspūdžiais dalinasi iš festivalio sugrįžęs G.Raila.

Kitą dieną Plonsko Kultūros namuose įvyko festivalio uždarymas. Jame šilutiškiai grojo ir šoko lietuviškus bei Lietuvos moksleivių dainų šventės kūrinius. Daugiausia plojimų ir žiūrovų ovacijų dalyviai iš Pamario sulaukė po specialaus pasirodymo, kurio metu publikai padovanojo kompozitoriaus Kazio Daugėlos ,,Pamario maršą“, sukurtą Šilutės 500 metų jubiliejui. Be to, šį Pamario krašto kūrinį G. Raila padovanojo ir vengrų bei lenkų orkestrų vadovams.

Dalindamiesi festivalyje patirtais įspūdžiais Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų fanfarinio orkestras ,,Pamarys“ dalyviai ir šokėjos „Pamarietė“ džiaugiasi, kad organizatoriai jų pasirodymams negailėjo gražių žodžių. Orkestro pasirodymą renginio šeimininkai įvertino puikiai, o šokėjas pasveikino su puikiu artistiškumu, gera šokių technika. Taip pat Plonsko miesto meras Andrzej Pietrasik Šilutės meno mokyklos kolektyvų vadovams įteikė diplomus ir festivalio taures. Savo ruožtu neliko skolingi ir šilutiškiai, jie atsidėkodami padovanojo knygą ,,Foto Skrydis. Šilutės kraštas“.

Šilutiškiai, dėkodami už galimybę apsilankyti Lenkijoje ir dalyvauti tokiame gražiame renginyje, nuoširdžią padėką skiria kelionės iniciatoriui Mažeikių pučiamųjų orkestro vadovui Vidmantui Alčiauskiui, kuris, užmezgęs ilgametę draugystę su Plonsko miestu, įteikė oficialius pakvietimus vengrų ir lenkų orkestrams į tarptautinį festivalį Lietuvoje ,,Mažeikių dūdos“. Šiame renginyje 2017 m. dalyvaus ir muzikuojantis jaunimas iš Pamario.

Rašyti komentarą