Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajono užtvankos laukia ekspertų

Publikuota: 2016 liepos 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Žemaičių Naumiesčio užtvanka. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Žemaičių Naumiesčio užtvanka. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Kaimo reikalų skyriaus vedėjas Povilas Budvytis: „Ilgiau delsti negalima, kad nepasikartotų Degučių užtvankos avarijos scenarijus“.

Įvyko Šilutės rajono savivaldybės administracijos skelbtas supaprastintas atviras pirkimas Žemaičių Naumiesčio, Kriauleidiškės, Šylių ir Vainuto užtvankų techninės būklės pilnai ekspertizei atlikti. Anot Kaimo reikalų skyriaus vedėjo Povilo Budvyčio, sulaukta 3 pasiūlymų, iš kurių 1 esą atitinka visus keliamus reikalavimus. Todėl jau po poros savaičių su šį pasiūlymą pateikusia įmone gali būti pasirašyta sutartis.

Užtvankos yra valstybės turtas, todėl, kai bus gautos ekspertų išvados, savivaldybės administracija kreipsis į Žemės ūkio ministeriją dėl finansavimo remonto darbams atlikti.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasak P. Budvyčio, ilgiau delsti negalima, nes visos užtvankos pastatytos prieš kelias dešimtis metų, o jų būklė jau gana prasta, todėl kyla pavojus, kad gali pasikartoti prieš trejus metus įvykusios Degučių užtvankos avarijos scenarijus.

Plačiai nuskambėjusi nelaimė Degučiuose įvyko 2013 m. gegužės 31 d.,kai užtvankos gelžbetoninės šachtos sienoje atsivėrė keli plyšiai, per kuriuos iš dirbtinio vandens telkinio ištekėjo beveik visas vanduo. Užtvanka buvo atstatyta tik kitais metais. Jos rekonstrukcija, įskaitant projekto parengimą, atsiėjo apie 650 tūkst. Lt (beveik 190 tūkst. Eur).

Susiję:
“Nelaimė Degučiuose: prairus užtvankai išdžiūvo tvenkinys (nuotr.)”,
“Degučiai: šešios dienos po užtvankos avarijos (nuotr.)”,
“Degučių užtvankos avarija apnuogino karčią tiesą”

Rašyti komentarą